Glumac Rijad Gvozden poklanja sat vremena humora SOS Dječijim selima

Radiosarajevo.ba
Glumac Rijad Gvozden poklanja sat vremena humora SOS Dječijim selima
Foto: SOS Dječija sela / Ilustracija

Poznati glumac Rijad Gvozden odlučio je pokloniti online emitovanje predstave "Bosanac na odmoru" SOS Dječijim selima BiH koja će 24. aprila biti dostupna svima.

Porukom #nismosami želi pokloniti sat vremena humora i tako razveseliti štićenike sela u teškim vremenima.

Gvozden je dio svog djetinjstva proveo upravo u SOS Dječijem selu.

"U izazovnim danima, kada smo socijalno distancirani, nastojimo prilagoditi život situaciji i ostati povezani kroz online svijet. Predstava 'Bosanac na odmoru' je humoristična ispovijest supruga koji dolazi s godišnjeg odmora triput umorniji nego što je na odmor krenuo. Vjerujem da će se sa tom situacijom mnogi poistovijetiti, te će sigurno nasmijati mnoge u danima kada smo izolovani i kada ne možemo otići u pozorište.

Ovo emitovanje predstave poklanjam djeci SOS Dječijih sela BiH jer moramo pokazati da smo solidarni i humani, trebamo brinuti o onima kojima je pomoć najpotrebnija. Djeci je danas potrebna sigurnost više nego ikada, a kao neko ko je odrastao u SOS porodici, dobro znam koliko podrška porodice ali i svih nas znači i kako je važno pružiti djeci šansu za sigurno i bezbrižno djetinjstvo", kazao je Gvozden, koji je uputio videoporuku.

Gvozden je odrastao u SOS porodici od svoje 11 godine. Iako je isprva bio povučen i tih, ubrzo je njegova SOS mama Indira primijetila njegovu ljubav prema imitacijama i nastupima te ga je usmjerila u Udruženje mladih Tuzla, gdje je napravio prve glumačke korake i sasvim se zaljubio u glumu.

Danas je diplomirani glumac koji iza sebe ima niz odigranih pozorišnih i filmskih uloga, nekoliko napisanih scenarija i režiranih kratkih igranih i dokumentarnih filmova.

Vlasnik je Dramskog Studija Makadam, koji je pokrenuo uz finansijsku podršku SOS programa za mlade, a u kojem se posvetio radu sa djecom u želji da im pomogne da izgrade vlastito samopouzdanje.

Live emitovanje predstave planirano je za petak 24. aprila sa početkom u 20 sati, a svi zainteresovani mogu se već danas registrovati za besplatno gledanje predstave na stranici SOS Dječijih sela BiH, koju možete pronaći na ovom LINKU

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije