Glamočak pozvao na videopremijeru predstave "Kosa": Publika nije htjela van

Radiosarajevo.ba
Glamočak pozvao na videopremijeru predstave "Kosa": Publika nije htjela van
Foto: Screenshot / Predstava Kosa

Kamerni teatar 55 za večeras je pripremio videopremijeru predstave Kosa (Hair), koju ćete moći gledati online, s početkom u 22 sata.

“Iz udobnosti vašeg doma spremite se i dođite nam u posjetu na oficijelnu Facebook stranicu Kamernog teatra 55, sa početkom u 22 sata, kada ćemo nakon nepunih trideset godina imati priliku uživati u jednoj od najpoznatijih predstava nastalih u ratnim devedesetim godinama.

Predstava ‘Kosa’ premijerno je izvedena u jesen 1992. godine, i zahvaljujući suradnji sa Radio televizijom Bosne i Hercegovine, Kamerni teatar 55 će biti u prilici ponovo je staviti na svoj repertoar, ovaj put – digitalni.

Zahvaljujući Slaviši Mašiću koji je sa ekipom Radio televizije BIH napravio snimak i montažu same predstave, publika širom svijeta će biti u prilici da pogleda ovaj jedinstveni mjuzikl”, naveli sui z Kamernog teatra 55.

Da je pogledate, pozvao je i glumac Admir Glamočak.

„Predstavu koja je nama u ratu 1992. godine, kada je bilo premijerno izvođenje, značila radost, sreću i ljubav. I to je jedina predstava koju smo igrali na bis. Dakle, poslije premijere smo odigrali cijelu predstavu ponovo jer publika nije htjela van“, poručio je Glamočak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije