Galerija Zvono: Samostalna izložba "piano, piano" Maka Hubjera

Radiosarajevo.ba
Galerija Zvono: Samostalna izložba "piano, piano" Maka Hubjera
Oficijelni vizual / Samostalna izložba "piano, piano" Maka Hubjera
Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono organizuje 22. januara sa početkom od 19 sati otvaranje izložbe "piano, piano, 2. poglavlje, bliska budućnost/novi realizam vizuelnog", umjetnika Maka Hubjera.

Ova izložba je nastavak umjetničkog projekta koji je prvi put javnosti predstavljen krajem prošle godine u Galeriji savremene umjetnosti Charlama Depot, izložbom piano/Visual introduction

Mak Hubjer je bosanskohercegovački umjetnik. Završio je Školu primijenjenih umjetnost u Sarajevu 2012. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek slikarstvo u klasi profesora Nusreta Pašića. 

Brodac / Mak Hubjer za Radiosarajevo.ba: Zašto je Sarajevu potrebna nova galerija?

Osnivač je i kustos Galerije savremene umjetnosti Brodac. Predstavljao je svoje radove na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama, na domaćoj i stranoj sceni savremene umjetnosti. U svom umjetničkom radu koristi različite medije, te akcenat stavlja na teme javnog prostora, spomenika i pitanje kolektivne odgovornosti.

Kustosica izložbe je Smirna Kulenović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije