Francuska ambasadorica posjetila Olimpijski muzej: "Izuzetno inspirirajuće..."

1
Fena
Francuska ambasadorica posjetila Olimpijski muzej: "Izuzetno inspirirajuće..."
FOTO: Fena / Leurence Fischer u Olimpijskom muzeju Sarajevo

Francuska ambasadorica za sport Leurence Fischer i ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic danas su posjetile Olimpijski muzej u Sarajevu.

Nakon obilaska postavke muzeja, razgovarale su sa dugogodišnjm direktorim muzeja Edinom Numankadićem.

"Cilj posjete je da se sretnemo s Numankadićem, koji je zaista jedna velika inspiracija, zbog njegove vizije koju je imao u trenutku održavanja Zimskih olimpijskih igara, u organizaciji, stvaranju i otvaranju muzeja. Ono što je izvanredno je da istaknemo kulturu koja je bila prisutna na ZOI u Sarajevu 1984. godine, kroz međunarodno priznate umjetnike, koji su dali svoju viziju, svoje stvaralaštvo, tokom igara u koje su bili ukljućeni", kazala je Fischer.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Amabasadorica Toudic je najavila da će večeras na prigodnoj svečanosti Edinu Numankadiću biti uručeno francusko odlikovanje Viteza umjetnosti i književnosti u znak zahvalnosti za njegov doprinos u otvaranju obnovljenog Olimpijskog muzeja.

Tokom dvodnevnog boravka u BiH ambasadorica Fischer će razgovarati sa sportskim radnicima o razvoju sportske saradnje između Francuske i Bosne i Hercegovine, kao i budućoj promociji Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

"U Sarajevo sam doputavala sa članom Organizacinog odbora Olimpijskih igara u Parizu 2024. Za nas je to kao zemlju domaćina izuzetno inspirirajuće da možemo da razgovaramo o ovom olimpijskom događaju", naglasila je Fischer.

Leurence Fischer je proslavljena francuska sportašica, koja je u dugogodišnjoj karijeri uspješne karatašice pet puta bila evropska i dva puta svjetska prvakinja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije