Filmovima "Žaba" i "Intervju s Putinom" Nagrada publike 23. SFF-a

Radiosarajevo.ba
Filmovima "Žaba" i "Intervju s Putinom" Nagrada publike 23. SFF-a
Film "Žaba" reditelja Elmira Jukića dobio je Nagradu publike ovogodišnjeg 23. izdanja Sarajevo Film Festivala, što je proglašeno iza ponoći u kinu Meeting point nakon ceremonije dodjele zvaničnih festivalskih nagrada u Narodnom pozorištu.

Publika je kao najbolji dokumentarni film izabrala ostvarenje Intervju s Putinom, dok je Young Audience Award pripala ostvarenju Muškarci ne plaču Alena Drljevića, koji je inače bosanskohercegovački kandidat za prestižnu filmsku nagradu Oscar.

Sinoć je u Narodnom pozorištu u Sarajevu održana svečana ceremonija dodjele nagrada 23. Sarajevo Film Festivala.

Nagradu Srce Sarajeva za najbolji igrani film dobio je gruzijski film Strašna majka debitantice Ane Urushandze, koja se zahvalila ekipi koja je učestvovala u filmu, a svakako i na nagradi koju, kako kaže, nisu očekivali.

Srce Sarajeva kao najbolji glumac ponio je Serban Pavlu iz rumunskog filma Meda ili ne tako sjajna strana stvari.

Najbolja glumica na ovogodišnjem SFF-u je Ornela Kapetani iz filma Buđenje dana, koja se u suzama zahvalila za nagradu, ali i režiseru koji je odabrao za ovu ulogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije