Filmom 'Ničija zemlja' počinje edukativni program 'Rediteljski ponedjeljak'

Radiosarajevo.ba
Filmom 'Ničija zemlja' počinje edukativni program 'Rediteljski ponedjeljak'
/ Scena iz filma Ničija Zemlja
Prvi Rediteljski ponedjeljak održat će se 9. maja

Rediteljski ponedeljak je inicijativa koju je pokrenulo Udruženje rediteljica i reditelja u suradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, s ciljem edukacije mladih ljudi u oblasti bh. filmske kulture.

Udruženje rediteljica i reditelja poziva na prvi u nizu događaja planiranih u okviru Rediteljskog ponedeljka, koji će početi projekcijom filma Ničija zemlja nakon čega će uslijediti razgovor s redateljem Danisom Tanovićem.

Prvi Rediteljski ponedjeljak odigrat će se 9. maja 2016. u Kinu Meeting point s početkom u 18.00.

"Kroz organizaciju projekcija i razgovora s rediteljima želimo učiniti dostupnim te upoznati prvenstveno učenike škola a potom i sve zainteresirane sa BH filmom i pozorištem, dostignućima domaćih filmskih i pozorišnih rediteljica i reditelja, s režijom kao profesijom i u konačnici doprinijeti stvaranju navike odlaska u pozorište i kino. Rediteljski ponedjeljak namjerava povezati javne, kulturne i obrazovne institucije na polju kulture te postići usistemljavanje ovakvog tipa saradnje", rekli su u Udruženju rediteljica i reditelja BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije