FEST: Film u bh. koprodukciji "Mater" proglašen za najbolji u regiji

Radiosarajevo.ba
FEST: Film u bh. koprodukciji "Mater" proglašen za najbolji u regiji
oficijelna fotografija / Film "Mater" - Uručenje nagrade za najbolji fim u regiji

Film redatelja Jure Pavlovića "Mater" u čijem je nastajanju koprodukcijski učestvovala i naša zemlja, osvojio je nagradu “Nebojša Đukelić” za najbolji film iz regiona na 48. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST u Beogradu.

Jure Pavlović je hrvatski režiser i scenarist koji se 2015 godine proslavio osvajanjem nagrade Evropske filmske akademije za kratki film „Piknik“

Film „Mater“ je nastao u koprodukciji Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Francuske. Producent filma iz naše zemlje je Srđan Šarenac, uz podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Film “Mater” je priča o Jasni (Daria Lorenci – Flatz) koja dobija vijest o terminalnoj bolesti majke Anke (Neva Rošić), koja živi sama u selu u dolini Neretve. Jasna ostavlja svoj užurbani porodični život u Njemačkoj i odlazi u posjetu majci kako bi, između ostalog omogućila njenu prisilnu hospitalizaciju. Međutim, posjeta se produžava te na vidjelo počinju izlaziti stare porodične tajne koje će ih obje natjerati da preispitaju narušene porodične odnose.

Pogledajte trailer:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije