Enes Zlatar Bure u izolaciji snimio pjesmu i spot: Caged Birds

Radiosarajevo.ba
Enes Zlatar Bure u izolaciji snimio pjesmu i spot: Caged Birds
Screenshot / Enes Zlatar Bure

Kreativnost i stvaralaštvo ne miruju ni u doba krize, a o tome svjedoče brojni umjetnici koji na društvene postavljaju svoje radove nastale u izolaciji, pod tagom #OstaniKući 

Poznati sarajevski multiinstrumentalist, kompozitor i producent Enes Zlatar Bure , frontmen grupe Sikter, snimio je pjesmu "Caged Birds" za koju je odsvirao sve dionice. Nakon što je završio muzički dio posla, uradio je i video za ovu pjesmu, a kompletan kreativni postupak trajao je samo jedan dan.

"Igrali smo igru na fwjsbuku, pa mi je prijatelj Lutvo zadao grupu Herbaliser. To je bila inspiracija za ovu pjesmu. Odmah sam sišao u studio i tokom noći je snimio, a naredni dan san snimio i smontirao spot. 

Inače nemam vremena da ovako snimam. Obično budu ritam mašine i sintovi, ali ovako je najljepše. Samo mi je žao što nisu mogli doći Dragan Rokvić (bas) i Amar Češljar (bubnjevi) da njih snimim, jer oni su ritam sekcija svjetske klase, ali u ovoj situaciji i ovo je dobro", rekao je Enes Zlatar za Radiosarajevo.ba.

Njegova poruka sugrađanima je: "Nemojte slušati šarlatane nego ljekare!"

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije