Veliki hit sarajevskog Siktera "Don't you miss me", za dobro jutro

Radiosarajevo.ba
Veliki hit sarajevskog Siktera "Don't you miss me", za dobro jutro
Sikter je sarajevski band koji postoji od 1990 godine, te je od tada prošao kroz mnoge muzičke stilove.

Muzika koju Sikter sada svira je kombinacija soula, funka i rock'n'rolla, a njihovi koncertni nastupi su multimedijalni, praćeni video projekcijama umjetnika iz Sarajeva.

Njihovi koncerti su multimedijske izvedbe praćene videoprojekcijama raznih sarajevskih umjetnika.

Dobitnici su nagrade Davorin 2006. za najbolji videospot u kategoriji urbane rock muzike, za spot My Music u režiji Pro.ba. Prva su bh. rock grupa čiji se videozapis Pain in Brain pojavio 1995. godine na MTV-u. Posebni su i po tome što su 1997. godine nastupili kao predgrupa na koncertu grupe U2 na sarajevskom stadionu Koševo. Iste godine svirali su s Bonom and Jovanottijem na otvaranju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Sikter je objavio raznovrsne albume: Now, Always, Never, Queen of The Disco, Don't You Miss Me, My Music te Ego Trip 2009. godine u kojoj su napravili produkcijsku pauzu a nastavili s povremenim turnejama i nastupima.

Spot za pjesmu Don't You Miss Me je snimljen na Igmanu, a u njemu glume Ibrahim Spahić, direktor festivala "Sarajevska zima" i njegov sin Mirsad.

Današnji dan počinjemo njihovim velikim hitom Don't You Miss Me sa njihovog trećeg albuma "My Music" koji je izašao 2005. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije