Elma Alić Šobot najavljuje izložbu: Something old, something new...

0
Radiosarajevo.ba
Elma Alić Šobot najavljuje izložbu: Something old, something new...
Radiosarajevo.ba / Najava izložbe Elme Alić Šobot

"Something old, something new, something...", je naziv izložbe skulptura i crteža koje potpisuje sarajevska umjetnica Elma Alić Šobot.

Izložba će biti otvorena u Galeriji Novi Grad, u ponedjeljak 25.7.2022. u 13 sati, a posjetitelji će moći pogledati izložbu do 12.8.2022. godine,svakim radnim danom od 10 do 16h.

O ovoj izložbi, autorica kaže: "Prožimanje tradicije i savremenog, starog i novog, istoka i zapada, spoj prošlosti i budućnosti koji se susreću u sadašnjem trenutku - tako bi se ukratko mogla definisati ideja za ovu izložbu. Naziv je "posuđen" iz tradicije u kojoj se detaljno opisuje šta bi mladenka trebala nositi na dan svog vjenčanja za sreću. Poznati recept za vjenčanje proizilazi iz poznate rime "Nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno, nešto plavo"... A zašto ne nositi i živjeti tako svaki dan? Tražimo inspiraciju u prošlosti, vraćamo se nekim starim dobrim provjerenim životnim vrijednostima, a ustvari živimo u sadašnjosti okruženi novim tehnologijama budućnosti. 

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Čini mi se da je receptura za nešto nalik sretnom životu jednako individualna i složena, puna kontradikcija i potencijalnih manifestacija, kao naš DNK. Okolina nam neprestano sugerira što bismo trebale htijeti, kako bi užitak ili ljepota trebali izgledati, kojom bismo putem prema samoostvarenju trebale koračati. Kako razmaknuti kulise te vanjske buke i pronaći što bi neka varijacija na sreću mogla biti za nas?

Izložba predstavlja manifest autonomije ženskog bića, tijela, pokreta, misli, ideja, djela i novih prilika. Skulpture i crteži predstavljaju žene iz moje okoline i naravno mene", kaže autorica Elma Alić Šobot. 

Na izložbi će biti izloženo deset crteža u starim, uređenim ramovima (something old). Bit će tu i devet skulptura od kojih je jedna posuđena, a osam je novih (something new). Sve skulpture su rađene u tehnici papier-machea, obojene se akrilnim bojama, dimenzija su oko 30-37 cm visine.

"Izložba predstavlja moju individualnu vlastitu sliku stvarnosti svakodnevnice" ističe autorica, uz poziv na izložbu

.

Najava izložbe Elme Alić Šobot
Radiosarajevo.ba: Najava izložbe Elme Alić Šobot

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije