Maajka, Sikter i Mario Batković ispred 'Historijskog': Jedan rasterećen koncert

V.A.Z.
Maajka, Sikter i Mario Batković ispred 'Historijskog': Jedan rasterećen koncert
"Jako mi je drago da sam pozvan da nastupim baš ovdje, jer evo u prvih petnaest minuta u Sarajevu sam vidio pet fenomenalnih ljudi koje nisam vidio godinama" poručio je Edo Maajka za Radiosarajevo.ba.

"Ovo je potpuno rasterećen koncert, što zbog kiše koja je padala, što zbog toga što nije najavljivan, a meni se baš tako dopada" rekao je Edo Maajka koji je pozvan da uveliča obilježavanje 20 godina razvojne suradnje između Švicarske i BiH.

Atmosfera ispred Historijskog muzeja je predivna, kiša je stala, a koncert je u punom jeku. Na sceni je najprije svirao fenomenalni Mario Batković, virtuoz na harmonici rodom iz BiH koji je u Švicarskoj ostvario zavidnu karijeru.

Marija možete slušati i u četvrtak 2. juna, kada će nastupiti s bendom Divanhana. Koncert je u Domu mladih, s početkom u 20,30, a ulaz je besplatan. 

Potom su na scenu izašli karizmatični muzičari iz grupe Sikter koji su odsvirali neke od svojih najboljih pjesama uz veliko odobravanje publike. Vrhunac je bio kada je na scenu izašao Mario, te zajedno s bendom odsvirao dvije žestoke pjesme 

Edo Maajka na sceni se pojavio s Frenkijem i DJ Soulom. Djelić njihove svirke pogledajte na ovom linku

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije