Druga samostalna izložba Harisa Kusturice 'Color Coded Past'

0
Radiosarajevo.ba
Druga samostalna izložba Harisa Kusturice 'Color Coded Past'
Oficijelni vizual / Plakat za izložbu Harisa Kusturice

Galerija Novi Hram sa zadovoljstvom najavljuje otvorenje druge samostalne izložbe akademskog skulptora Harisa Kusturice, pod nazivom “Color Coded Past”, a koje će biti upriličeno 24. maja 2022. u 19:00 časova u Galeriji Novi Hram. 

Izložba „Color Coded Past“ obuhvaća tri ciklusa radova, „Hroma“, „Magnetne trake identiteta“ i „Childmood“ te otvara vrata narednom poglavlju Kusturicinog skulptorskog djelovanja. Ona predstavlja uvid u autorovo razmišljanje o svom djetinjstvu koje je prožeto kroz sva tri ciklusa i igra aktivnu ulogu u oblikovanju njegovog stvaralaštva. Kusturica je u prethodnoj izložbi „Atonsko ljeto“ na simboličan način težio da prikaže memoriju koju gubimo, ili pak želimo izgubiti, a nastavljajući niz radova sa ciklusom „Childmood“ svjesno se bori protiv zaborava i traži način da pomiri prošlost i sadašnjost.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Haris Kusturica je rođen 1996. godine u Sarajevu. 2015. Završava srednju školu
„Gimnazija Obala“ i upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, odjsek kiparstvo. 2019. godine je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti. Iste godine upisuje postiplomski studij na odsjeku kiparstvo. Svoj Master rad je uspješno odbranio 2021. godine. Izlagao je na jednoj samostalnoj i nekoliko kolektnivnih izložbi u BiH. 

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati svakim radnim danom, od 14 do 19 časova. Izložba će biti otvorena do 4. Juna.

 Plakat za izložbu Harisa Kusturice - undefined

Oficijelni vizual:  Plakat za izložbu Harisa Kusturice

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije