Događaj za djecu i odrasle: Minja Subota čita poeziju

Radiosarajevo.ba
Događaj za djecu i odrasle: Minja Subota čita poeziju
/ Minja Subota, promo
Poznati dječiji voditelj, zabavljač, muzičar i kompozitor Minja Subota gostuje u Sarajevu.
On će u srijedu nastupiti u BKC-.u.  u programu pod nazivom: "Veče muzike i poezije za djecu sa Minjom Subotom".
 
 Minja Subota će čitati i izvoditi poeziju za djecu, koju su napisali Pero Zubac, Ljubivoje Ršumović i Dobrica Erić, a koje je izvodio i za koje je komponovao muziku.
 
Nastup će se održati  6. jula u 19 sati u galeriji Bosanskog kulturnog centra.
 
Minja Subota je rođen u Sarajevu, 8. novembra 1938.  Autor je i voditelj serije Muzički tobogan koja je emitovana osamnaest godina i među rekordnim je serijama po gledanosti i popularnosti na JRT televizijskom programu.  
 
U kompozitorskom opusu za djecu, komponovao je na stihove najistaknutijih pjesnika  za djecu, pjesme, koje se danas pjevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su dio dječje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih.  Između ostalih to su pjesme: "Deca su ukras svijeta", "Išli smo u Afriku", "Razbolje se lisica".  
 
Kompozicije su mu izvođene na mnogim festivalima: Beogradsko proleće, Festival vojničke pesme, Melodije Jadrana - Split, Festival zabavne muzike - Zagreb, Pjesma ljeta, Festival kantautora - Novi Sad, Zlatni Orfej - Bugarska, Melodije prijateljstva- Rusija...
 
Kao televizijski autor i voditelj realizovao je mnoge serije koje su ostale zapamćene, između ostalih "Od glave do pete", "Igre bez granica", "Željoteka"... 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije