Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: 'Znam kako dišeš' osvojila čak sedam nagrada!

3
Radiosarajevo.ba
Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: 'Znam kako dišeš' osvojila čak sedam nagrada!
Foto: SFF / Jasna Đuričić je najbolja glumica!

Dramska serija Znam kako dišeš i komedija Princ iz Eleja proglašene su najboljima i osvojile su večeras, 18. augusta, Srca Sarajeva za najbolja televizijska ostvarenja.

Svečana dodjela nagrada Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala održana je u Hotelu Hills, a nagrade Srce Sarajeva za TV serije dodijeljene su u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije.

Znam kako dišeš, kreatora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića osvojila je sedam nagrada Srce Sarajeva za TV serije u kategoriji za dramske serije: za najbolju dramsku seriju, za najbolju glavnu glumicu (Jasna Đurčić), za epizodnu glumicu (Jelena Kordić Kuret), epizodnog glumca (Mirvad Kurić), zvijezdu u usponu (Lazar Dragojević), scenarij (Jasmila Žbanić i Elma Tataragić) te režiju (Nermin Hamzagić).

Borac golovima Lukića slavio protiv Slobode prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone

Borac golovima Lukića slavio protiv Slobode prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone

Srce Sarajeva za najboljeg glavnog glumca posthumno je pripalo Žarku Lauševiću (1960. – 2023.), za ulogu Živojina Mišića u seriji Vreme smrti.

Srce Sarajeva za najbolju komediju osvojila je serija Princ iz Eleja kreatora Elme Tataragić, Dušana Vranića, Enesa Zlatara i Amre Bakšić Čamo. Ova je serija u kategoriji Komedija osvojila i Srce Sarajeva za najboljeg glavnog glumca (Alen Muratović) i za scenarij (Elma Tataragić, Dušan Vranić, Enes Zlatar).

Radio Mileva, serija kreatora Nebojše Garića, osvojila je tri Srca Sarajeva u kategoriji Komedije – za najbolju glavnu glumicu (Olga Odanović), zvijezdu u usponu (Kris Gavrić) i režiju (Elmir Jukić).

Čestitke svim dobitnicima nagrada Srca Sarajeva za TV serije na #30thSFF! 🎈 ___ Congratulations to all the winners of the Heart of Sarajevo awards for TV series at the #30thSFF! 🎈

Posted by SARAJEVO FILM FESTIVAL on Sunday, August 18, 2024

Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala glasao je strukovni žiri sastavljen od više od 500 filmskih profesionalaca iz regije, a ove je godine bilo nominovano osam serija u 14 kategorija. Pravo prijave imale su dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2023. do 30. aprila 2024. godine.

Na ceremoniji dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije uručena su i Počasna Srca Sarajeva Christofu Papouseku i Philippeu Boberu. Priznanja im je uručio predsjednik Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije