Dobra vijest za publiku: Sarajevo Jazz Guerilla se vraća!

Radiosarajevo.ba
Dobra vijest za publiku: Sarajevo Jazz Guerilla se vraća!
/ Sarajevo Jazz Guerilla
Nakon višegodišnje pauze sjajni muzičari benda Sarajevo Jazz Guerrilla su odlučili da ponedjeljak vrate na mapu dešavanja u Sarajevu kao dan za jazz.

Na radost mnogobrojnih fanova,  Sarajevo Jazz Guerrilla je objavila da će od sada ponedjeljkom svirati u sarajevskom klubu Monument.

Klub je podržao ovu ideju, pa će već od ovog ponedjeljka publika koja voli drugačiji, profinjeniji, umjetnički muzički izražaj konačno imati priliku da ponedjeljkom uživa u prekrasnom ambijentu ovog kluba u centru grada.

Sarajevo Jazz Guerrilla godinama unazad djeluje kao "home band" Sarajevo Jazz Festa, te će i ove godine u klubu Monument, od 2. do 5. novembra, ugostiti veliki broj eminentnih muzičara iz regiona i svijeta u okviru "Late Nite Stage" programa.

"Većina kulturnih dešavanja u našem gradu je vezana za dane vikenda, te smo istinskim ljubiteljima ove vrste muzike željeli ponuditi još jednu noć za izlazak. Posebno se radujemo što je klub Monument prepoznao našu ambiciju i širom otvorio vrata za sve naše ideje. Ovaj klub zaista nudi idealne uslove za ovakav projekat"- izjavio je Adis Sirbubalo, klavirista benda. 

Poslušajte  ih kako izvode jazz sevdah: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije