Divanhana održala koncert u Studiju 2 Muzičke produkcije

Radiosarajevo.ba
Divanhana održala koncert u Studiju 2 Muzičke produkcije
/ Divanhana u Studiju 2; Foto: BHRT
Tristotinjak posjetilaca koncerta Divanhane u "Studiju 2" Muzičke produkcije BHRT uživalo je u pravoj savdah poslastici „serviranoj“ na raznovrsne načine. 

Aranžmanski izmijenjen repertoar sjajno se uklopio u koncept Studija 2 koji kroz ovakve događaje želi okupiti različite publike. 

 "Koncept studija 2 naslanja se na naslijeđe nekadašnjeg popularnog MTV unplugged. Željeli smo da na jednoj pozornici spojimo radio i TV, a uskoro i web-platformu, kako bismo otvorili vrata različitim publikama. To su koncerti koji se uživo emitiraju na radiju, a snimaju za TV, a publika može i lično doći u studio i vidjeti atmosferu u kojoj mi radimo. Takođe, željeli smo da publici omogućimo jednu drugačiju vrstu koncerata, gdje u intimnoj atmosferi imaju priliku da slušaju omiljene muzičare u aranžmanski izmijenjenom izdanju. Još jedan važan razlog što smo pokrenuli Studio 2 je trajnost, naša namjera da sve snimljene koncerte objavimo u digitalnoj ediciji", rekao je za Radiosarajevo.ba Jasmin Ferović, direktor Muzičke produkcije BHRT

Divanhana je svojim nastupom potvrdila svoj kvalitet i značaj u očuvanju tradiciji i novog zvuka budućnosti sevdaha. Nastup je trajao nešto više od 60 minuta a sve pjesme oduševljena publika je ispraćala glasnim ovacijama.

„Studio 2 je projekt potreban Bosni i Hercegovini i svim muzičarima koji konačno u programu BHRT-a imaju prostor da stvaraju i promoviraju svoje autorske projekte“, ističu iz benda Divanhana.

Za posljednju sedmicu januara 2017. iz Muzičke produkcije BHRT-a najavljuju koncert alternativne rock-funk-soul, sarajevske grupe Sikter.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije