Danas na WARM festivalu: Izložba Palestina, obećana zemlja

0
Radiosarajevo.ba
Danas na WARM festivalu: Izložba Palestina, obećana zemlja
FOTO: Facebook / WARM festival

U okviru WARM festivala 2021, koji se u Sarajevu održava ove sedmice, danas u 17.00 će biti otvorena izložba pod nazivom ‘Palestina i obećana zemlja“. 

Autori izložbe su palestinske umjetnice Samar Abu Elouf, Fatima Shbair, Samar Hazboun, Raya Manaa i  Amal Kaawash.

Radi se o sjajnoj grupnoj multimedijalnoj izložbi i instalaciji o sukobu u Palestini, kustosice Laura Boushnak. Izložba će biti otvorena u prelijepom prostoru Crvenog Krsta u Krančevićevoj ulici.

Ovaj događaj ne treba propustiti!

WARM festival  - undefined

FOTO: Facebook: WARM festival

U okviru trećeg dana WARM akademije publika će imati priliku putem Facebook streema, sa početkom u 10,00 čuti više o etičkim izazovima, metodološkim pristupima i epistemološkim pitanjima s kojima se susrećemo dok istražujemo osjetljive ili tabu teme, ili radimo sa marginaliziranim ili procesuiranim subjektima.

O ovoj temi će govoriti Nermina Trbonja, sociologija koja istražuje desničarske pokrete u BiH i na Balkanu. Raya Manaa, palestinska fotografkinja će govoriti o dešavanjima u Palestini danas i njenom radu. Selma Spahić, Darko Cvijetić, Selvedin Avdić će govoriti o vrijednostima koje ispirišu njihov stvaralački angažman u polju književnosti i pozorišne umjetnosti. Redateljka, Alyx Arumpac će govoriti o svom, nagrađivanom, dokumentarnom filmu "Aswang" koji govori o ‘ratu’ protiv droge na Filipinima i njenim drugim projektima. Reporterka New York Times-a Muyi Xiao, će govoriti njenom inovativnom pristupu novinarstvu, koji tradicionalne metode izvještavanja kombinuje sa digitalnom forenzikom, te načinima izvještavanja o Kini ‘izdaleka’.

Jučer je publika, u sklopu WARM Festivala imala priliku prisustvovati diskusiji koju su vodili Cecile Hennion, Remy Ourdan i Ed Vulliamy na temu “The World of 9/11, 20 years after“ u kinu Meeting point. Diskusija se nastavila uz sjajnog Eda Vulliamyja o filmu „Official Secrets“. Film je režisirao Gavin Hood koji je publici najviše poznat po filmu „Tsotsi“ za kojeg je osvojio Oskara u kategoriji „Najbolji strani film“. 

Cecile Hennion, Remy Ourdan i Ed Vulliamy - undefined

Foto: WARM Festival: Cecile Hennion, Remy Ourdan i Ed Vulliamy

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije