Dan i noć muzeja u 'Tunelu spasa D-B': iskoristite organiziran prijevoz

Radiosarajevo.ba
Dan i noć muzeja u 'Tunelu spasa D-B': iskoristite organiziran prijevoz
Fond memorijala i Spomenički kompleks Tunel D-B pozivaju posjetitelje da u što većem broju obiđu ovaj muzej u subotu 21. maja.

Povodom Dana i noću muzeja, čiji je organizator ICOM BiH, tzv. Tunel spasa moći ćete posjetiti besplatno, uz obezbijeđen prijevoz.

U ovogodišnje aktivnosti povodom Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja sudjelovat će većina muzeja iz Sarajeva, međutim ovo je prvi put da svi muzeji iz Sarajeva nastupaju jedinstveno.

Organizator ovogodišnje manifestacije Dana i Noći muzeja je ICOM BiH, a prvi put ova manifestacija ima i generalnog pokrovitelja a to je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Prepoznavši važnost ove manifestacije projekat su kao partneri podržali Centrotrans i Fond memorijala odnosno Spomenički kompleks Tunel D-B.

U ovogodišnjem obilježavanju ove manifestacije učestvuje 21. muzej iz Sarajeva, a svi su za ovu priliku pripremili raznovrsne sadržaje za svoje posjetioce poput edukativnih igraonica, radionica, izložbi, koncerata i slično. Bitno je naglasiti da će radno vrijeme muzeja koji učestvuju u ovoj manifestaciji 21.maja biti od 10:00h do 24:00h,  te da je ulaz u sve muzeje, na sve izložbe i sadržaje koji su pripremljeni za taj dan, besplatan.

Građanima je omogućen organiziran besplatan prevoz do svih muzeja a autobus Centrotransa će biti obilježen zvaničnim plakatom Dana i Noći muzeja, te će na vidnom mjestu imati istaknuti natpis kako bi ga građani lakše mogli uočiti.

Raspored saobraćanja organiziranog besplatnog prevoza za Dan i Noć muzeja:

Stanice:
Vijećnica – Bošnjački institut – Muzeji  – Ilidža ( terminal ) – Tunel spasa

Polazak ispred Vijećnice:
9:00, 11:00, 14:00, 17:00, 19:00, 21:00, 23:00

Polazak ispred Tunela spasa:
10:00, 12:00, 15:00, 18:00, 20:00, 22:00, 24:00

Noc muzeja afisa.jpg - Dan i noć muzeja u

: Noc muzeja afisa.jpg

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije