Cristina Galietto izvela sjajnu izvedbu Omaggio all'Italia u Sarajevu i sve oduševila

0
A. S.
Cristina Galietto izvela sjajnu izvedbu Omaggio all'Italia u Sarajevu i sve oduševila
Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Cristina Galietto

Bilo je prekrasno večeras u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu. Prelijepa i talentirana Italijanka Cristina Galietto oduševila je svojom sjajnom izvedbom na Omaggiju all'Italia, koji je održan pred velikim brojem ambasadora i zvanica u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Domaćin koncerta bila je Ambasada Italije, a vipše od 100 zvanica pratilo je Cristinu u četiri njene sjajne izdvedbe koja je prisutne ostavila bez daha.

Ambasador Italije Marco Di Ruzza uvodnim govorom pozdravio je prisutne. Zahvalio se svima na dolasku u osvit obilježavanja Dana Republike Italije i u okviru Prvog izdanja inicijative "Italijanski muzički maj".

Vojnik EUFOR-a poginuo tokom šetnje kod Travnika

Vojnik EUFOR-a poginuo tokom šetnje kod Travnika

"Hvala svima na dolasku. Zaista sam presretan da vam mogu predstaviti Cristinu Galietto, sjajnu italijansku gitaristicu i pobjednicu takmičenja Eurostrings 2021. Uživajte u njenoj izvedbi", kazao je, između ostalog. ambasador Italije Marco Di Ruzza, koji se posebno zahvalio Udruženju Italijanko-bosanskohercegovačkog prijateljstva u BiH Dante Alighieri

Cristina Galietto i Ambasador Marco Di Ruzza
Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba: Cristina Galietto i Ambasador Marco Di Ruzza

Cristiana Galieto, koja je rođena u Napulju, publici u Srednjoj muzičkoj školi koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, predstavila je četiri svoje izvedbe.

Prekrasnu noć u Sarajevu otvorila je izvedbom Johanna Sebaistana Bacha, a zatim je sve ostavila bez daha u dvorani izvedbama Alexandre Tansmana, Niccole Paganinija, Francusca Taregge i Maria Castelnuovo-Tedesca.

Incijativa "Italijanski muzički maj" u Sarajevu nastavljaju se 26. maja kada će gostovati Michele Biasutti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije