CIAO: Magična večer u Pozorištu mladih, u gostima blii plesači iz Kine

0
Radiosarajevo.ba
CIAO: Magična večer u Pozorištu mladih, u gostima blii plesači iz Kine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Živimo balet u Pozorištu mladih

U organizaciji Udruženja za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa "Živimo balet" iz Sarajeva i Instituta za umjetničku igru iz Beograda, te u saradnji sa univerzitetima iz NR Kine, Shanghai Normal University i Jingdezhen Vocational University of Art, u Sarajevu je večeras, 12. septembra, na sceni Pozorišta mladih organizovano gostovanje vrhunskih kineskih plesača iz nekoliko gradova NR Kine.

Pod nazivom "CIAO", što na kineskom jeziku znači "most" (桥), a na bosanskom i italijanskom - "zdravo", održano je Gala veče, u okviru kojeg su se publici predstavili igrači koji prvi put gostuju kod nas, a koji su zajedno sa igračima s prostora Balkana izveli varijacije iz klasičnog baleta, tradicionalnog plesa, narodne igre i modernog plesa. 

Nataša Hajdarević ispred Udruženja za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa "Živimo balet" je organizatorica ovog gostovanja i povezivanja s kolegama iz regiona za Bosnu i Hercegovinu.

Google počeo s brisanjem Gmail računa: Ako želite spasiti podatke, ovo trebate napraviti

Google počeo s brisanjem Gmail računa: Ako želite spasiti podatke, ovo trebate napraviti

Kako je ranije rekla, prvi put u Sarajevu publici će se predstaviti 25 odabranih igrača, koji su studenti Shanghai Normal Univerziteta i Jingdezhen Univerziteta za umjetnost. Ova dva univerziteta su, pored Šangajske akademije za ples, najbrojnije ustanove po obrazovanju igrača, gdje studenti pored klasičnog baleta i tradicionalnog plesa dobijaju priliku da svoje dalje obrazovanje nastave u Evropi ili drugim dijelovima svijeta.

Program gostovanja umjetnika iz NR Kine bio je besplatan za publiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije