Čestitke: Mario Drmać dobio novu nagradu, ovoga puta u Zagrebu

0
Radiosarajevo.ba
Čestitke: Mario Drmać dobio novu nagradu, ovoga puta u Zagrebu
Foto: Facebook / Mario Drmać

Glumac Pozorišta mladih Sarajevo Mario Drmać dobitnik je nagrade za glumačku i animatorsku kreaciju za cjelovitu scensku igru i animaciju u predstavi "Tobija" na 56. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka u Zagrebu.

O nagradi je odlučio stručni žiri (Karen Smith, Edvard Majaroni i Hrvoje Seršić) 56. Međunarodnog festivala kazališta lutaka – PIF Zagreb.

Pozorište mladih Sarajevo je 19. septembra učestvovalo na 56. Međunarodnom festivala kazališta lutaka u Zagrebu sa predstavom "Tobija" u režiji Maria Drmaća.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Ovo je prvi put da Pozorište mladih učestvuje na tom festivalu.

"Već smo ranije razgovarali kako je početak nove teatarske sezone u Pozorištu mladih Sarajevo u znaku gostovanja, ali da ćemo se moći radovati nagradi, iskreno nisam očekivao, koliko god svi mi u Pozorištu znali da imamo sjajnu predstavu. Velika je privilegija i čast bila samo gostovanje na ovogodišnjem PIF festivalu, jer je to jedan od, ako ne i najznačajniji festival pozorišta/kazališta lutaka u regionu. Čestitam našem Mariju od srca ali i čitavoj ekipi koja učestvuje u predstavi. Da ne zaboravimo napomenuti da nas do kraja septembra očekuju još dva važna festivala, samo Tobija sada zasluženo odmara, a Ježurka ježić se sprema na put - kazao je direktor Pozorišta mladih Ismir Fazlić.

Tobija je priča o malom jazavčaru koji je nezadovoljan svojim izgledom ide u zoološki vrt kako bi tražio savjete od ostalih životinja. Kada pokuša sastaviti novo biće po savjetu egocentričnih savjetnika – životinja koje je posjetio, shvati da mu je ipak najbolje ostati jazavčar Tobija.

U predstavi igraju: Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije