Čestitamo: Jasna Diklić nagrađena na Teatar festu 'Petar Kočić' u Banjoj Luci

1
Radiosarajevo.ba
Čestitamo: Jasna Diklić nagrađena na Teatar festu 'Petar Kočić' u Banjoj Luci
Foto: SARTR / Održana premijera predstave 'Moj sin samo malo sporije hoda'

Sarajevski ratni teatar (SARTR) nastupio u Banjoj Luci s predstavom Moj sin samo malo sporije hoda. Predstava je odigrana u okviru regionalnog kazališnog festivala Teatar fest.

Odlukom žirija 25.Teatar festa "Petar Kočić", koji je radio u sastavu Duško Ljuština, Nataša Ivančević i Ana Tasić priznanje za najbolju glumicu je otišlo i Jasni Diklić za ulogu bake Ane u predstavi Moj sin samo malo sporije hoda. 

"Jasna Diklić je svedenim i izražajnim sredstvima, na složenom prostoru prepleta apsurda, groteske i realizma, uobličila izvanredno autentičan lik koji postoji između stvarnosti i mašte, sjećanja i zaborava, mjestu koje štiti od bolova svakodnevice. Njena igra je odraz magije vrhunskog scenskog predstavljanja, zavodljivog i neuhvatljivog jer u sebe ugrađuje brojna značenja, ogledalo složenosti ljudske duše", piše Mondo.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

"Od srca čestitamo Jasni Diklić na još jednoj nagradi za ovu ulogu", poručili su iz Sarajevskog ratnog teatra.

Predstava Moj sin samo malo sporije hoda, nastala je po tekstu hrvatskog pisca Ivora Martinića. 

Predstavu je ove sezone u Sarajevu postavio hrvatski redatelj Ivan Plazibat, a ranije je gostovala na "Marulićevim danima" u Splitu te na 28. izdanju riječkih Malih scena gdje je dobila tri nagrade. SARTR je s ovom predstavom gostovao i u zagrebačkom Kerempuhu na "Danima satire Fadila Hadžića".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije