Čestitamo: Jasmila Žbanić dobila još jednu nagradu za seriju 'Znam kako dišeš'

2
Radiosarajevo.ba
Čestitamo: Jasmila Žbanić dobila još jednu nagradu za seriju 'Znam kako dišeš'
Foto: Facebook / Jasmila Žbanić

Rediteljica Jasmila Žbanić dobitnica je nagrade Progressive Killer za seriju Znam kako dišeš na Međunarodnom festivalu serijala Serial Killer, koji se održao od 24. do 29. septembra 2024. u Brnu u Češkoj.

"Nagrada Progressive Killer nagrada je koju mi kao festival Serial Killer dodeljujemo izuzetnoj ličnosti iz audiovizuelnog polja Centralne i Istočne Evrope, čiji rad i talenat, posebno kada je riječ o TV drami, želimo da istaknemo.

Važno nam je da laureati nagrade Progressive Killer tematiziraju teme vezane za regiju, dokazujući da se i u ovom dijelu Evrope može pronaći originalna priča koja nudi jedinstvene poglede na lokalne teme i život u zemljama Centralne i Istočne Evrope. Kako je naš glavni cilj i misija kao festivala da istaknemo sjajne serije iz Centralne i Istočne Evrope kroz naše takmičenje Primetime Killer u kojem imamo i Jasmilinu seriju Znam kako dišeš, fokusiramo se i na isticanje kreatora", saopštili su organizatori Festivala.

Potpisan Memorandum o saradnji Tužilaštva BiH i Generalnog tužilaštva Kraljevine Španije

Potpisan Memorandum o saradnji Tužilaštva BiH i Generalnog tužilaštva Kraljevine Španije

Znam kako dišeš je bosanskohercegovačka dramsko-kriminalistička serija iz 2023. godine, autora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, nastala u produkciji BH Content Lab/BH Telecom i produkcije "Deblokada".

Rediteljici Jasmili Žbanić nagradu je uručio britanski ambasador u Češkoj Matt Field, koji je služio u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije