10 nagrada “Srca Sarajeva” za BH Telecom serije "Znam kako dišeš" i "Princ iz Eleja"

4
Promotivni tekst
10 nagrada “Srca Sarajeva” za BH Telecom serije "Znam kako dišeš" i "Princ iz Eleja"
Foto: BH Telecom / 10 nagrada “Srca Sarajeva” za BH Telecom serije „Znam kako dišeš“ i „Princ iz Eleja“

Za nagrade "Srce Sarajeva" za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala strukovni žiri sastavljen od više od 500 filmskih profesionalaca iz regije, sinoć (18. augusta) u hotelu Hills je proglasio najbolje u 14 kategorija.

"Srce Sarajeva" za TV serije dodjeljuje se u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija dodjeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se šest nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Apsolutni pobjednik u čak sedam kategorija, od nominovanih osam za dramske serije, je "Znam kako dišeš" iz produkcije BH ContentLab platforme.

"Srce Sarajeva" za najbolju dramsku seriju dobilo je ostvarenje "Znam kako dišeš".

Najboljom glavnom glumicom u dramskoj seriji proglašena je Jasna Đuričić (Znam kako dišeš).
"Srce Sarajeva" za najbolju epizodnu ulogu za glumicu u dramskoj seriji pripalo je Jeleni Kordić Kuret (Znam kako dišeš).

Za zvijezdu u usponu u dramskoj seriji proglašen je Lazar Dragojević (Znam kako dišeš).
"Srce Sarajeva" za najbolji scenarij za epizodu – dramska serija otišlo je u ruke Jasmili Žbanić i koscenaristici Elmi Tataragić (Znam kako dišeš – 1. epizoda), dok je nagrada za epizodu dramske serije pripalo je Nerminu Hamzagiću (Znam kako dišeš – 3. epizoda).

Također, još jedna serija "Princ iz Eleja" iz produkcije BH ContenLaba je proglašena najboljom u konkurenciji komedija.

Najboljim glavnim glumcem u žanru komedija proglašen je Alen Muratović (Princ iz Eleja).
"Srce Sarajeva" za najbolji scenarij za epizodu – komedija pripalo je Elmi Tataragić, Dušanu Vraniću, Enesu Zlataru (Princ iz Eleja – 4. epizoda)

10 nagrada “Srca Sarajeva” za BH Telecom serije „Znam kako dišeš“ i „Princ iz Eleja“
Foto: BH Telecom: 10 nagrada “Srca Sarajeva” za BH Telecom serije „Znam kako dišeš“ i „Princ iz Eleja“

Režiserka Jasmila Žbanić je istakla kako joj puno znači kada struka prizna i pokaže koliko cijeni i voli serije.

Svoje utiske po okončanju dodjele nagrada iznio je i v.d. generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević.

Kovačević: Podrška bh. kinematografiji neće izostati

"BH Telecom kao producent večeras slavi. Ovo što su bh. umjetnici uradili zasigurno je veliki podsticaj za našu kinematografiju i signal da je ulaganje u kulturu veoma bitno. BH Telecom je u posljednje tri godine alocirao 30 miliona KM za razvoj kinematografije. Ne dovodeći u pitanje potrebu ulaganja u kinematografiju, nova Uprava BH Telecoma procjenjuje da dosadašnji način ulaganja nije adekvatan. Prvenstvena uloga BH Telecoma je ostvarivanje profita.

Naša uloga je da uložimo napore u značajno poboljšanje korisničkog iskustva, što će posljedično značiti i povećanje zarade. Dio profita, kao i do sada, svakako treba biti investiran u kulturu i zajedno sa našim osnivačem, Vladom Federacije BiH, svakodnevno radimo kako bismo iznašli održivo rješenje. Podrška, dakle, neće izostati", kazao je Kovačević poručivši da BH Telecom nastavlja finansirati važne filmske i serijske projekte, kao i sve druge dobre priče u sportu, kulturi i drugim društvenim aktivnostima BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije