Brojne poznate ličnosti na premijeri filma 'Dolina ćupova'

8
Radiosarajevo.ba
Brojne poznate ličnosti na premijeri filma 'Dolina ćupova'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Premijera filma 'Dolina ćupova'

U Sportskoj dvorani Goran Čengić 19. marta u 20:00 sati, na godišnjicu reintegracije naselja Grbavica, premijerno je prikazan dokumentarni film Dolina ćupova, rediteljice i scenaristice Lejle Zvizdić.

Dolina ćupova, kako popularno zovu stadion Grbavica, jeste svojevrstan omaž Željinoj porodicinavijačima, uz koje je klub stasao i rastao, a kasnije i njegova infrastruktura.

Na premijeri filma okupili su se vjerni navijači i brojne legende Željezničara među kojima su Mehmed Baždarević, Zdenko Jelić, Amar Osim, Bulend Biščević i drugi.

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Bile su to i brojne ponate ličnosti kao što su Željko Komšić, Hasan Tanović, Mladen Vojčić Tifa, Arijana Saračević Helač, Vlado Podany, Sifet Podžić itd.

Ovaj historijsko-sportski dokumentarni film, hronološki nas provodi kroz stoljeće postojanja kluba i njegove razvojne faze, od početnih zanesenjačkih kada je Željo igrao na nekoliko gradskih igrališta, uz brojne teškoće i opstrukcije, do danas kada ima svoj stadion.

Premijera filma 'Dolina ćupova'

Autorica nas provodi i kroz vrijeme kada se u Sarajevu uopće počeo igrati fudbal, upoznaje s prvim klubovima u gradu i okolnostima u kojima se Željezničar borio za svoje mjesto pod "fudbalskim nebom".

Film nas kroz grafički prikaz upoznaje i s igralištima na kojima je Željo igrao dok nije dobio svoj stadion, uključujući njegovo prvo igralište na Pofalićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije