Braco Dimitrijević predstavit će autobiografiju pod nazivom 'Louvre je moj atelje, ulica moj muzej'

0
Fena
Braco Dimitrijević predstavit će autobiografiju pod nazivom 'Louvre je moj atelje, ulica moj muzej'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Braco Dimitrijević u Sarajevu

Autobiografija velikana bosanskohercegovačke umjetnosti Brace Dimitrijevića "Louvre je moj atelje, ulica moj muzej" bit će predstavljena u ponedjeljak, 2. oktobra u 17.30 sati u sarajevskoj Vijećnici.  

Na promociji učestvuju autor Braco Dimitrijević, književnik Semezdin Mehmedinović, kustosica Amila Ramović te glavni urednik Frakture Seid Serdarević.

Ovaj regionalni izdavački hit i historijski izdavački poduhvat precizno i tačno opisuje umjetnički rad Brace Dimitrijevića, jednoga od najvažnijih savremenih svjetskih umjetnika. Od svoje prve izložbe koju je imao kao desetogodišnjak u rodnom Sarajevu do najvećih svjetskih muzeja i galerija Braco Dimitrijević beskompromisno otvara nove poglede na umjetnost, uvijek se oslanjajući na tradiciju koju iščitava drugačije, neopterećen predrasudama, a svojim djelima osvaja srca miliona.

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Autobiografija Brace Dimitrijevića nevjerojatno je umjetničko i životno putovanje na pet kontinenata na koje je autor krenuo noseći sa sobom dijelove naslijeđa svojih zavičaja Sarajeva i Dubrovnika, saopćeno je iz JP Sarajevo d.o.o.. 

Svi posjetioci će od 2. do 13. oktobra u tri termina: 10.00, 12.00 i 14.00 sati, kupovinom ulaznice u Vijećnicu, u multimedijalnoj sali Gradske vijećnice moći pogledati i autobiografski film koji prati život i rad bosanskohercegovačkog umjetnika koji je prvi intervju dao sa pet godina, prvi put izlagao sa deset godina i u karijeri dužoj od pet decenija ostvario više od 160 izložbi širom svijeta - jednog od najznačajnijih savremenih umjetnika Brace Dimitrijevića. 

Promocija autobiografije Brace Dimitrijevića
Foto: Fena: Promocija autobiografije Brace Dimitrijevića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije