Biografski film o papi Franji prikazan u Multiplex Cinema Cityu Sarajevo

Anadolija
Biografski film o papi Franji prikazan u Multiplex Cinema Cityu Sarajevo
"Papa Franjo: Put do Svete Stolice“ biografski film o životnom putu pape Franje, koji je u organizaciji Vrhbosanske nadbiskupije premijerno prikazan u Multiplex Cinema Cityu Sarajevo.

Film predstavlja dugo, teško i dirljivo putovanje oca Jorgea Bergoglija prikazano je kroz oči mlade španske novinarke Ane. Kad je kao tinejdžer u Buenos Airesu otkrio svoj duhovni poziv, nije mogao niti zamisliti da će to biti prvi korak koji će ga na kraju dovesti do Vatikana.

Premijeri je prisustvovao i Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Na premijeru su bili pozvani svi članovi Organizacionog odbora pohoda pape Franje Bosni i Hercegovini 6. juna 2015. godine, u znak zahvalnosti za njihovo učestvovanje i doprinos cijelom tom događaju.

Član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, koji je ujedno bio i predsjednik državnog Organizacionog odbora, u obraćanju nakon premijere filma još jednom je naglasio historijski značaj papinog pohoda.

"Poruka mira koju je tada Sveti Otac uputio iz Sarajeva, stavila je našu domovinu u svjetski fokus. Ljubav prema bližnjem i briga za najpotrebitije, tema je koja prožima život pape Franje, čiji primjer trebamo i sami slijediti", istakao je Čović.

Prisutne je pozdravio i kardinal vrhbosanski Vinko Puljić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije