Bezimena postavka Antonije Čačić otvorila novu sezonu u galeriji Aluminij

Radiosarajevo.ba
Bezimena postavka Antonije Čačić otvorila novu sezonu u galeriji Aluminij
Otvorenjem intrigantnoga bezimenog postavka hrvatske akademske slikarice Antonije Čačić, mostarska je Galerija Aluminij iskoračila u ovogodišnju izlagačku sezonu.

Njena apstraktna postavka čini ukupno šesnaest djela većih i srednjih formata, rađenih u tehnici akrila na platnu, tokom protekle tri godine.

"Nastale su po mojemu povratku iz Perua, točnije s Anda, gdje sam, na nadmorskoj visini višoj od 3000 metara, sudjelovala na slikarskim radionicama. Tamo postoji mjesto koje je bilo promatračnicom drevnih Inka i s kojega se pruža pogled u punomu krugu od 360 stupnjeva, što me i nadahnulo za stvaranje ovoga ciklusa.

Platnu pristupam na način da prvo prolijem boju, a potom ju pokupim papirnatim ručnicima, ostavljajući one dijelove koje poimam likovno zanimljivima. Ostatak prebojavam, ponavljajući ove radnje dok zaokružim likovnu cjelinu. To je vrsta apstraktnoga slikarstva, tzv. kontroliranoga slučaja", kazala je Čačić u obraćanju Mostarcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije