Bajrović dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje

Radiosarajevo.ba
Bajrović dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje

Predstava reditelja Diega de Breae "Kralj Lear" u ponedjeljak, 9. jula, gostovala je u Čortanovcima – Novi Sad na petom pozorišnom festivalu "Novi Tvrđava Teatar". Time je ova predstava zatvorila Festival.

Predstava je rađena po tragediji Williama Shakespearea, a adaptaciju je radila dramaturginja Džejna Avdić. Predstava je nastala kao koprodukcija Narodnog pozorišta u Sarajevu i Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS.

Glavni glumac predstave, Izudin Bajrović, osvojio je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu "Novi Tvrđava Teatar", koja mu je dodijeljena sinoć nakon predstave.

"Izudin Bajrović kao kralj Lear dominantno i sigurno vlada svakom scenom, nenametljivo i nepretenciozno, tačno onako kako treba i u svom scenskom očaju i prezrenju prenosi poruku da povjerenje, čast i ljubav nažalost ne moraju biti tamo gdje ih najviše očekujemo. Fantastično ostvarenje kolega iz Sarajeva", napisano je na zvaničnoj stranici Festivala.

Aktivnosti Scene MESS možete pratiti na web stranici www.mess.ba te na instagram profilu Festival MESS.

KRALJ LEAR-final.jpg - undefined

Foto: Narodno pozorište Sarajevo / Plakat 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije