Atelje Figure: Aukcija vrijednih umjetničkih djela u korist slijepih i slabovidnih lica

0
Radiosarajevo.ba
Atelje Figure: Aukcija vrijednih umjetničkih djela u korist slijepih i slabovidnih lica
Foto: Atelje Figure / Aukcija vrijednih umjetničkih djela

Akcija 'Aukcija umjetničkih djela' koja su donirali umjetnici i članovi udruženja ULUBiH, ULUPUBiH, ULUKS, a u organizaciji Prvog ženskog Lions kluba Sarajevo održat će se u subotu, 27. maja.

Aukcijom će biti prikupljena sredstva za Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, a održat će se u prostorijama poznatog Ateljea Figure Danijela Ozme 12/3 u Sarajevu.

Izložba i Aukcija počinje u 18:00 sati, a svečani program počet će u 20:00 sati.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Sav prihod će ići u korist kupovine specijalnih pametnih mobitela za slijepe i slabovidne članove Udruženja slijepih Kantona Sarajevo.

"Lions klub Sarajevo već više od 20 godina humanitarno pomaže razna udruženja i ljude kojima je potrebna pomoć u okviru svojih mogućnosti, a ovog puta želimo pomoći slijepim i slabovidnim osobama. Pridružite se Lionsima i izaberite neko umjetničko djelo. Biće izloženo puno slika, grafika, kolaža, skulptura, umjetničkih fotografija, dizajniranog nakita…", saopćili su iz ovog kluba.

Katalog sa ponuđenim djelima posjetioci će dobiti na početku aukcije.

"Očekujemo vas i vaše prijatelje da uz piće i zakusku izaberete neko umjetničko djelo i na taj način podržite ovu našu plemenitu Akciju. Deviza Lionsa je: 'Mi pomažemo!'", saopćili su iz Lions kluba Sarajevo.

Moderatorica Aukcije je poznata glumica i ambasadorica UNICEF-a Vanesa Glođo, dok u muzičkom dijelu programa koji počinje u 20:00 sati nastupaju Alma i Haris Abdagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije