Aplauz i emocije na svečanoj premijeri novog Star Wars filma u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Aplauz i emocije na svečanoj premijeri novog Star Wars filma u Sarajevu
U Sarajevu je u utorak navečer, u multiplexu Cinema Cityja, održana svečana premijera filma Rogue One: A Star Wars Story.

Riječ je o prvom spinoffu priče Ratovi zvijezda, kojeg je brojna sarajevska publika, u odjeći i frizurama inspiriranim likovima iz Star Warsa, ispratila aplauzom.

 

Fanovi Ratova zvijezda bez sumnje će uživati u novom filmu, prepunom skrivenih tributea i poznatih karaktera, pritom smo prvi put istinski i izbliza spoznali nuklearnu silu Zvijezde smrti. Odan je omaž prvim idejama Georgea Lucasa (npr. Chirrut Imwe), možemo vidjeti i neke od prvih dizajna stormtroopera, a, da ne spoilamo suviše, hard core fanovi suočili su se sa nizom emocija na prve taktove Imperijalnog marša...

 

Felicity Jones kao Jyn Erso je izvrsna, a istaknimo i kako se K-2SO, koji je ukrao svaku scenu u kojoj se pojavio, pobrinuo da se nasmijemo uz ovaj mračni film – koji, priznajmo i to, nije bez mana.

 

Dodajmo i da više detalja o filmu, kao i o utiscima fanova i poznavatelja sage Ratovi zvijezda možete slušati u posebnoj emisiji Četvrtkom o kulturi, ove sedmice na 90,2.

 

Organizatori ovog iščekivanog i izuzetno posjećenog večerašnjeg događaja bili su 2i Film, Cinema City i agencija Supermarket, a formalna premijera filma u Cinema Cityju bit će održana u srijedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije