Akademija scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu: Otvoren upis na odsjek za glumu

0
Radiosarajevo.ba
Akademija scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu: Otvoren upis na odsjek za glumu
Foto: Oficijelni vizual / Otvorena scena Obala

Odsjek za glumu osnovan je 1981. godine i najstariji je odsjek na Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Sa ukupno četrdeset generacija glumaca, koji kao okosnica bh. pozorišnog života nose regionalne repertoare i uspješno se bave glumom na svim svjetskim meridijanima, naši alumniji su svojim znanjem i talentom izgradili su bosanskohercegovačku kinematografiju, koja je jedan od najznačajnijih brendova naše zemlje na međunarodnoj kulturnoj sceni. 

Za svoje glumačke kreacije dobitnici su brojnih međunarodnih i regionalnih nagrada i priznanja, kao i višestruko nagrađivani nastavni kadar, koji su aktivni u profesiji i koji kontinuirano rade na unapređenju i usklađivanju nastavnih planova i programa sa modernim tokovima pozorišne i filmske umjetnosti. 

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Akademija scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu sa radošću očekuje novu generaciju budućih uspješnih glumaca u klasi prof. Ermina Brave i van. prof. Džane Pinjo Haračić. 

Prijemni ispit održat će se 01. jula 2023. godine u 10 sati na Otvorenoj sceni Obala Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, na adresi Obala Kulina bana 11, a sve informacije o upisu dostupne su na linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije