4. VIVA Film Festival: Publika će uživati u raznovrsnim filmovima u tri kategorije

Radiosarajevo.ba
4. VIVA Film Festival: Publika će uživati u raznovrsnim filmovima u tri kategorije
Foto: Samir Leskovac / Press konferencija za 4. VIVA Fest
Četvrti VIVA film festival, ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma održat će se od 12. do 18. septembra u više gradova Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj press konferenciji Ratko Orozović, umjetnički direktor festivala je rekao da će se centralna manifestacija bit održana u Sarajevu, a festivalske projekcije održavat će se i u Vitezu, Orašju, Ljubuškom, Bihaću, Prijedoru, Goraždu, Mostaru, Vitezu, Varešu, Kaknju, Puračiću i Kreševu.

"Ovo je četvrti po redu VIVA festival, a da radimo dobar posao najbolje ilustruje da smo po raspisanom konkursu dobili 1694 filma iz 110 zemalja svijeta. Naš žiri je odabrao 99 filmova u tri selekcije kultura, religija i turizam i omladinskoj selekciji imamo više od 20 filmova koje su uradili polaznici naše škole", kazao je Orozović.

Kako je danas istaknuto, filmovi koji će se prikazati u sklopu festivala su raznovrsni tako da će publika imati priliku da nađe sebi odgovarajuće teme.

"To je spoj umjetnosti i pouke kako čovjek vidi budućnost s obzirom na aktualna dešavanja u oblasti ekologije i klimatskih promjena", dodao je Orozović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije