Zorane, Turčine...

/ Komentari (14)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Role

Milanović postaje kamen uteg Hrvatskoj i Hrvatima, BiH i Bošnjacima ne može pera odbiti samo napraviti neku nedaj bože glupost.

Borjan

A šta ti misliš koliko se Srba popravoslavilo sa Savom i Vizantijom i prodalo veru za večeru, jeste lepa je to večera bila carstvo Srbije na tri mora ali je Božja kazna na kraju bila 500g ropstva i evo ni kap mora, a ta Vizantija je sada Turska? SPC nije tvoja, autokefisala je Vizantija i odvojila od pape i braće Hrvata još 1219g i sada tu Vizantiju menja Rusija, a ti si sada samo pravoslavni rob, nakon šta su ti preci 500g bili muslimanski robovi! Samo nećeš ti to da vidiš i da si priznaš. Braćo Srbi, pitajte svoje babe da vam kažu ko ste i šta ste i vidite imate li na tavanu ćilime za klanjanje, preci su vam 500g bili muslimani. Samo Beograd i okolica je do ww1 imala 217 džamija, a najveća u Evropi je bila Batal džamija na mestu sadašnje Skupštine... svoju istoriju i veru zaboravljate. Srbina samo laž spasava, zato jer mu je istina i istorija za suicid! Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a ne samo Srbi. A od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i za sada samo zločinci Rusi. Dakle, šizmatički pravoslavci.

Bez glave, repa, potpisa, teze, antiteze, sinteze

Zoran je Milanović skoro pa banalno tipičan proizvod negativne planetarne paradigme, zloslutnog Zeitgeist-a, ovdje i sada. Vremena Trumpa, Putina, Lukašenka, Erdogana, Orbana, Macrona, poljskih i talijanskih ultradesničara- desničarski. Za razliku od, primjerice, Vučića, a do jučer Kolinde i Janše, odlikuje ga razmjerno visok IQ, solidna naobrazba fakina podrijetlom iz miljea utovljene crvene buržoazije. Etičko-moralne skrupule su mu, međutim, ispod razine morskog dna. Stoga je potencijalno zloćudniji o d spomenutih i nespomenutih spodoba iz postjugoslavenske regije/regiona. Posebice, ukoliko iznova zasjedne na mjesto hrvatskoga premijera. Jer, na mjestu predsjednika države, on je tek vješt orator s dekorativnom funkcijom fokusa na Pantovčaku. Ali, što je vrli pisac ovoga uratka htio reći, veća je zagonetka od notornog Milanovića. Članak bez glave, repa, potpisa, teze, antiteze, sinteze, uz nekoliko loše posloženih fora iz kategorije osrednjih kavanskih kalambura.

Bosna

***

LGBTQĐ

Cela srpska istorija je laž, Šešelj vas u huškanju 90ih lagao BAŠ ZA SVE! Novinari HRT-a došli u katedrali u Magdeburgu i ptali sveštenika, da li je na ulazu u katedralu pisalo, "Čuvaj nas Bože od kuge i Hrvata"? On im je u šoku odgovorio, da li vi stvarno mislite da na katedrali može pisati nešto tako, protiv nekog naroda? To je laž! Kopanjem dalje su našli protestantske knjige u kojima piše da su Hrvati, na papinoj strani, ratovali protiv njih u Tridesetogodišnjem ratu. Dive se hrvatskom ratništvu (Isto ko i Napoleon), a pišu da su zločine radili njihove sluge, verovali vi ili ne, SRBI i Vlasi (Rumuni), PRAVOSLAVCI! Zbog njihovih zločina ih švedski kralj Gustav zove, "Novim plemićima đavola", a Šešelj istinu samo izokrenuo: Njemačka knjiga "CARSKI HERETICI I HRVATI” tiskana nakon Velikog rata 1918. otkriva da su Srbi kao vojne sluge Hrvata činili zločine u Tridesetogodišnjem ratu... Isto tako i za "Bečke konjušare", a konjušnica je bila u hrvatskom Đakovu, još je tu i najstarija je u Evropi, ima 515g (Hrvatska državna ergela). U njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti Đojleni po muškim haremima u Beogradu. Šešelj je po tradiciji istinu samo izokrenuo i 1000 puta ponavljao Srbima da im postane "srpska istina", pored njihovog 500g ropstva, gde nije bilo samo pravilo prve bračne noći: JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.

Mostar

Lijepe riječi su ukras!

xxx

Lijepe riječi su ukras!

***

***

***

***

Zorane Turčine...

***

Habuhabuhabu

Kako su samo dosadni sa Turcima. Bili su tada veziri, sultani, emiri, vojnici, primali platu i mogli dogurati skoro do sultana. Danas u Njemačkoj po staračkim domovima peru tuđe stražnjice.

Guest

Nestabilan karakter. Čas je ovo, čas je ono. Saberi se Zorane

Ne pijem dok Paja vozi

***

miki

***

/ Najnovije