Polemike | Senadin Lavić: Profesore Komšić, ne pristaje Vam ovo...

/ Komentari (48)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

mefklmkewfkmwekfm

Koliko je ovaj čovek tup i uporan, za medalju ;)

visocica 1662

E pa Lavicu,najveca je greska sto je Alija zabranio da se napadaju gradovi koje si pomenuo,da su tad ocisceni slika u BIH bi bilo puno jasnija.

xy1

komšić ivo je upravo prozreo tipove poput lavića koji sanja građansku a misli na islamsku! Hrvati imaju svoju naciju, to što muslimani još vrludaju i traže se to je njihov problem, BiH je i hrvatska i srpska i muslimanska a ne bosanska, BiH nikad neće biti bosanska, neće biti nacije bosanac to neće prihvatiti ni muslimani odnosno sadašnji bošnjaci a kamoli hrvati ili srbi ... lavić bi trebao doći sebi i ne umišljati gluposti.

čuj holidejin-BALIJE BEZ IDENTITETA, ahahahahahaha

osunećeni u GLAVIĆU, znači ti si taj koji stalno tu pejsta brljotine o nacijama u Fosni? ahahahahaha budaletino jadna, KASNO SE TURSKI OTPAD SJETIO! zapravo ste vi jadnici jedna opskurna islamska vjerska zajednica sa posebnim potrebama!!! kasnite samo jedno 300 godina, ali za vas je to i normalno jer ste nenormalni i mentalno zaostali! laj na polumjesec LUUZERRRRRUUUUUUU!

Dea

Čestitam na argumentiranom i neostrašćenom tekstu koji pokazuje koliko je gosp. Komšić tendenciozan i pristrasan u svojim kritikam spram Bošnjaka.

Haha

Manje od 2% stanovnika tzv BiH se na posljednjem popisu izjasnilo kao Bosanac/Hercegovac. Kako Sejdin Lavić misli objasniti ostalim 98% koji su se izjasnili kao Srbi,Hrvati,Bošnjaci ili Ostali da su u krivu, će vjerovatno ostati jedna od najvećih misterija ove planete. Jedno je sigurno, naprđivanjem sličnom ovom napisanom u tekstu neće sigurno!

Režimski gLavić

ovi musli mani su polidjrli total no

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

" ZAVNOBiH je izraz jednog povijesnog trenutka koji nije sveto slovo"- veli mudro profesor Lavić. Neupitno, naizgled, profesore, kao i ovo vaše pisanje, koje, od prividne konzistentnosti i akribičnog pristupa, u trenu i vidljivo tone u paralogijsku kakofoniju i proizvoljnost. Imate li nešto, civilizacijski i kulturološki, superiornije "anakronijama" ZAVNOBiH-a? Gdje je taj dokument? Je li to Povelja Kulina Bana, Humska ploča, Daytonski mirovni sporazum- svjesno, ovdje, i naglašeno karikiram i idem u parodiju. Sve što se od 1990. pojavilo na stolu, kao moguće rješenje, prijedlog, povod za raspravu, išlo je ispod razine dosegnute u "starom i prevaziđenom"(moji navodnici) ZAVNOBiH-u. Osim jednog impresivnog, ali prešućenog prijedloga, ideje, vizije, sna- ali nimalo somnambulnog i nipošto faktografski neutemeljenog. To je USTAV, odnosno prijedlog modela, PREDNACRT USTAVA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE, prema zamisli profesora ZDRAVKA GREBE. Uz Preambulu, tu su i 144 članka/člana Ustava. Ustava dostojnog prošlosti, sadašnjosti i budućnosti REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE. U Preambuli, citiram "se upućuje na istorijske okolnosti nastanka Bosne i Hercegovine kao jedinstvene i nedjeljive države Srba, Hrvata i Muslimana 1943. godine u Mrkonjić Gradu. - navode pluralizam, tolerancija i solidarnost kao temeljne značajke poluvjekovne (AVNOJ i ZAVNOBiH) baštine. - poziva na osnovne vrijednosti zajednice i demokratskoga poretka koje građani Bosne i Hercegovine žele da stvore i očuvaju.

Tuciko Bušić

Cijenio sam Komšića ali mi se čini da se u posljednje vrijeme malo pokvario :D :D . Gospodin Lavić je pravi patriota na pravom mjestu. Mislim da bi se trebao češće oglasiti u javnom prostoru BiH pa i šire.

Potpisujem

Sve gornje potpisujem iznenadjen stavovima gospodina Komsica kojeg sam drzao jednim od svjetionika gradjanske drzave BiH.

BiH nikada nije bila samostalna drzava

KPJ je izmislila i nametnula ideju bratstva i jedinstva kao i muslimane. Srpski narod nije izasao na referendum jer je vec ima svoju vlast od 9. Januara.

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

Nemoguće je ovdje, dakako, prepisati, prenijeti sadržaj PREDNACRTA USTAVA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE. U sjajnoj knjizi BORE KONTIĆA "GREBO, KRATKA BIOGRAGIJA", Prednacrt USTAVA RBiH preuzet je u cijelosti, kao prolegomena za budućnost i podsjetnik našega odricanja i rušenja prošlosti koja je esencijalna i nezaobilazna, u AVNOJ-u i ZAVNOBiH-u. Našega-svih nas ovdje- lutanja i pogubljenosti, odricanja od budućnosti-od 1990.do danas.

Ivo

Covjek sto vise stari sve vise postaje otvoreni mucak.

IVA

Manje od 2% stanovnika tzv BiH se na posljednjem popisu izjasnilo kao Bosanac/Hercegovac. Kako Sejdin Lavić misli objasniti ostalim 98% koji su se izjasnili kao Srbi,Hrvati,Bošnjaci ili Ostali da su u krivu, će vjerovatno ostati jedna od najvećih misterija ove planete. Jedno je sigurno, naprđivanjem sličnom ovom napisanom u tekstu neće sigurno! ka Haha MEDJEDE! NADJI PREVODIOCA DA TI OBJASNI TEKT JER SI PRIGLUP:):):)

Slavenski jug

KPJ je izmislila i nametnula ideju bratstva i jedinstva kao i muslimane. Srpski narod nije izasao na referendum jer je vec ima svoju vlast od 9. Januara. ka BiH nikada nije bila samostalna drzava Sve južnoslavenske države, ako ćemo biti dosljedni, upitne su državnosti i samostalnosti. Tko- u Hrvatskoj ili Srbiji, ili netko izvan prostora slavenskog juga- dovodi u pitanje državnost Bosne i Hercegovine( Bosnae, Bosne i Humske zemlje, Zahumlja , a potom i Hercegovine) nudi istodobno meki trbuh za propitivanje utemeljenosti državnosti i samostalnosti svih drugih južnoslavenskih država. I to nije nikakav bosnocentrični stav, već naprosto nepobitna činjenica. Sve su ovdašnje državnosti upitne, a samostalnosti varljive i kratkog daha. "Komunisti izmislili bratstvo i jedinstvo i muslimane". Zanimljivo. Ali sve su nacije zamšljene i izmišljene (B.Andersen). Ne H.Ch.Andersen, ovaj se drugi bavio drugom vrstom bajki!. Sve nacije, države i društva počivaju na dosegnutom stupnju kolektivnog imaginarija i zapravo su upravo to- doslovce "imaginarne zajednice"(E.Habsbawm). Da, komunisti su izmislili "bratstvo i jedinstvo". A što su to izmislili fašisti u Drugom svj. ratu i ponovili u ovome? Klaonice, logore, istrebljenja, etničko čišćenje, mržnju, depopulaciju u poraću, nestajanje i neuspjele države u pokušaju na raskomadanom postjugoslavenskom prostoru.

ćomi

Ortodoksni *****a

***

***

Bosna

***

Bosna

Samo jedno pitam ove ljude što komentarišu kako se zove ova zemlja vjekovima nije ni srbija ni hrvatska već ponosna Bosna i Hercegovina zemlja Bosanaca i Hercegovaca a bog je jedan kako ćeš se moliti to je stvar svakog pojedinca koji je rođen kao čovjek a ko su mu roditelji i šta je postao to oped bog jedan jedini određuje

Hercegovac

Po logici, ako je Bosna bosanska onda je Hercegovina hercegovačka... A čije je "i"?

Panzer

***

Srz

***

Ivan je

***

***

***

Sernjas

*** Proguglaj feljton Raspad Jugoslavije I, II i III Srdje Popovica na Pescaniku. Jugoslaviju je rasturilo srpsko posmedjivanje crvenih porijeklom iz Rusije.

Lago

>>" ZAVNOBiH je izraz jednog povijesnog trenutka koji nije sveto slovo"- veli mudro profesor Lavić. Neupitno, naizgled, profesore, kao i ovo vaše pisanje, koje, od prividne konzistentnosti i akribičnog pristupa, u trenu i vidljivo tone u paralogijsku kakofoniju i proizvoljnost. Imate li nešto, civilizacijski i kulturološki, superiornije "anakronijama" ZAVNOBiH-a? Gdje je taj dokument? Je li to Povelja Kulina Bana, Humska ploča, Daytonski mirovni sporazum- svjesno, ovdje, i naglašeno karikiram i idem u parodiju. Sve što se od 1990. pojavilo na stolu, kao moguće rješenje, prijedlog, povod za raspravu, išlo je ispod razine dosegnute u "starom i prevaziđenom"(moji navodnici) ZAVNOBiH-u. Osim jednog impresivnog, ali prešućenog prijedloga, ideje, vizije, sna- ali nimalo somnambulnog i nipošto faktografski neutemeljenog. To je USTAV, odnosno prijedlog modela, PREDNACRT USTAVA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE, prema zamisli profesora ZDRAVKA GREBE. Uz Preambulu, tu su i 144 članka/člana Ustava. Ustava dostojnog prošlosti, sadašnjosti i budućnosti REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE. U Preambuli, citiram "se upućuje na istorijske okolnosti nastanka Bosne i Hercegovine kao jedinstvene i nedjeljive države Srba, Hrvata i Muslimana ... ka REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA<< Zasto pokusavas citati ZAVNOBIH kroz nacionalni koncezus stare Jugoslavije o rasnoj superiornosti srpsko-hrvatske komponente i rasnoj inferiornisti "po tur cenih"? Smeta ti neupitna drustvena jednakost socijalizma?

Cuj

***

Nema Yu

***

Glavno je

Lijepe riječi su ukras!

Isus

***

***

***

Cuj cuj

***

Koliko

***

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Da li ti

***

IVO

Profesor Lavić je intelektualna gromada. Njegova promisljanja traze čitatelja koji ima naobrazbu potrebnu da se izađe iz etničko šovinističkih ograničenja kojima se profesor Ivo Komšić sve vise okrece, jer mu je to sada više isplativo.

Nema

ka Bosanac NE postoji Srbin jer je lik pravoslavac, niti Hrvat jer je lik katolik jer: 1. Krscanstvo bez obzira na denominacije nije nikad stvaralo narodnost neodvojivu od slijedjenja i praktikovanja religije - to je jevrejska specificnost. 2. Ne moze se derivirati nacija iz s-h narodnosti ako se odbaci ili reformise religija - vidi pod 1 corkane. 3. Teoloski gledano Pavle je naucavao zamjensku teologiju gdje crkva i kao institucija i kongregacija mijenja i hram i narod izrailski i otvorena je svakom ko spasenje prihvati. 4. Ideja s-h nacije gdje su slaveni krscani ocuvali rasnu cistotu krscanstvom a slaveni koji su presli na islam se pot ur cili i tako postali rasne izdajice semiti je arijevski mit kao temelj s-h juznoslavenske nacionalne drzave. 5. Biblijski gledano arijevci su potomci sinova bozjih i smrtnih zena iz Kainova roda koji su uzrok Noina potopa, gdje su toboze neki prezivjeli potop na Himalajima i gruhnuli na zapad praveci evropsku civilizaciju i nacije. 6. Bosna je starija od primjene okultnih spekulacija tzv. arijevskog mita iz 18 i 19 vijeka hiljadama godina. 7. Jesu li Nefili i Anakim uzor krscanima? Jesu po tebi. 8. Od kog vode porijeklo bijeli evropljani? 9. Arheologija nije pronasla nikakve dokaze toboznje arijevske invazije.

***

***

Gost

U toj Bosni koju ovaj forsira stvarno svatko može biti profesor. Što će biti od tih sdudenata?

Gost_Radio_Sarajeva

Pročitao sam do pola i već sam potpisao. Ovaj narativ mora da se usvoji i potencira od svih ljudi kojima je stalo do BiH.

Sjeti se

Trebao bi da ustaneš svaki put kad spomeneš ime prof.Komsića

Molba

PROFESORE KOMSIĆU, NE REAGUJTE NA OVU NJEGOVU OBJAVU,NJEMU JE TO VELIKA ČAST, NEK POLEMIŠE SAM SA SOBOM PRED OGLEDALOM, AKO IMA OBRAZA.

Svaki put sa

Trebao bi da ustaneš svaki put kad spomeneš ime prof.Komsića ka Sjeti se WC solje

Cini

****

Bbbi

osunećeni u GLAVIĆU, znači ti si taj koji stalno tu pejsta brljotine o nacijama u Fosni? ahahahahaha budaletino jadna, KASNO SE TURSKI OTPAD SJETIO! zapravo ste vi jadnici jedna opskurna islamska vjerska zajednica sa posebnim potrebama!!! kasnite samo jedno 300 godina, ali za vas je to i normalno jer ste nenormalni i mentalno zaostali! laj na polumjesec LUUZERRRRRUUUUUUU! ka čuj holidejin-*****E BEZ IDENTITETA, ahahahahahaha Djecu ti ***** krstasku

visocica 1662

Za ne upucene kada je trebala biti ofanziva na Kiseljak,Busovacu,Vitez Srednju Bosnu,Ivo Komsic i Stjepan Kljujic su plakali kod Alije da zaustavi tu ofanzivu,i da naredi Generalu Halilovicu da obustavi akciju.To dobro UZP-ovci znaju ali cute.

Ukratko

Nema KSHS, nema kraljevine nema socijalisticke Jugoslavije, nema ni nacionalnog kompromisa obje Yu nema ni s-h nacije iz krscanstva u Bosni. Bye.

Bosanka

Po logici, ako je Bosna bosanska onda je Hercegovina hercegovačka... A čije je "i"? ka Hercegovac Pitac, Bosansko je „i“, kao i Hecegovina

/ Najnovije