Pogledajte ispitivanje đaka u školi u BiH i šta na to kaže Nenad Veličković

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

AB

Nista gluplje odavno nisam procitao . Bez ocjena cemo izjednaciti ucenike zeljne znanj koji zele od svoga zivota da nesto naprave i ove koje nizasto nije briga jer ce im roditelji srediti sve sto treba . Nije ovo nikakav cin strjeljanja vec ucenik jednostavno ne zeli da cuje sta ga nastavnica uopste prica . Slusa muziku i okrenuo joj je ledja !

Dada

@AB Vi očito niste shvatili šta slika prikazuje. Nisu učenici okrenuli leđa nastavnici, nego drže ruke na potiljku kako ne bi varali na usmenom testu. Što se tiče ocjena, one nikada nisu bile mjerilo stvarnog znanja učenika. Mora postojati bolji način.

Lp

Ime dotične profesorice je Tahirović Zikreta. Ovo nije prvi put da ona pravi grešku u svojim metodama ispitivanja i ocjenjivanja. Prije par godina dobila je kaznu zbog prevelikog broja nedovoljnih ocjena. Jasno se vidi da nema nikakvu namjeru prenošenja znanja učenicima, cilj joj je da teroriše učenike što je više moguće. Moja pretpostavka je da je imala loš odnos sa svojim roditeljima, pa sada to prenosi na svoje učenike. Ali to je nebitno, bitno je da mi takve osobe puštamo da i dalje maltretiraju našu djecu. I koliko ćemo joj dopustiti prekršaja da učini prije nego reagujemo? Koliko će joj uprava škole dopusiti?

AB

@Dada. Stvarno me interesuje po cemu ste vi zakljucili sve ovo sto ste napisali . Zar se i u skoli ne pazi da se ne prepisuje jer na taj nacin nastavnik nemoze racionalno procjeniti znanje svakog ucenika ponaosob . Ne mogu da vjerujem da biste izjednacavali vrijedne ucenike koji satima stjecu znanje i ove druge koji bi samo prepisali i na kraju jos mozda i bolju ocjenu dobili od ovih prvih . Strasno je sto ste stali u zastitu ljencugama i nesposobnjakovicima .

jjo

Sigurno je da nam obrazovanje vapi za reformom, ali u ovom članku ne vidim ništa pozitivno, konstruktivno. A ovo poređenje sa ajhmanom i sl., jasno je da se ne radi o stručnoj osobi.

Mile

@Komentar Ovo je bolesno. Izgleda da nema nikog ovde, da ovo cenzurise. Shodno tome, izgleda ih vrlo malo i čita ovo. Nego, autoru: svasta smo radili jakako, jedni drugima. A svi smo se izrodili iz onog vremena, kad se nije smelo. Jos davno Alija bese zatvoren zbog svojih stavova. Ali, ideja mu je živela dok se nije ostvarila 90ih. I uz nju, mali sitni detalji (Zetra - Zelena transverzala...i sl.). I srbi se uplasise, da im se opet ne dogodi isto, ko pre 100ak godina pod turcima. I tako, jedno zlo radja drugo. Nego, valja nama živeti zajedno, ali ne ide. I nemamo mi Historiju, doli Istoriju. A nije ni Mahnjaca, hhulahhopke, hulošci, mehlem i slično. E zato se ne možemo vratiti nazad, a napred ne znamo, jer "narod je stoka" a pastira nema. Poremećene su sve vrednosti ali je to u skladu sa svetskim trendovima. Iako mi mozda, i prednjacimo. Gde još imaš "dabogda komsiji crkla krava pa onda i moja...e da vidim o'kle ce nosit mleko". Samo, mi nismo navikli.

Re Mile

I tako je Alija napao Sloveniju , Htvatsku , BiH i Kosovo . Napravio genocid nad Bosnjacima i da ne nabrajam ! Nemoj misliti Mile da ces lazima promijeniti tok istorije . Nekad ste mogli i nikad vise !

/ Najnovije