FB / Konaković: Pravo pitanje je treba li nam i hoćemo li KK Bosnu?

25. 09. 2020. u 19:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

KK Bosna Royal iako je izborila povratak u elitni rang bh. košark, naredne sezone najvjerovatnije neće učestvovati u prvenstvu zbog višegodišnjih problema s finansijama.

Legendarni bosanskohercegovački košarkaš Nenad Marković uputio je otvoreno pismo u kojem je komentirao tešku situaciju u kojoj se KK Bosna Royal nalazi.

Oglasio se i na svom Facebook profilu Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde i nekada prvi čovjek KK Bosne.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

KK Bosna je bila pred gašenjem u sezoni 2016/17 zbog duga prema igraču, Vučuroviću. FIBA dala rok za isplatu duga nakon kojeg se klub bukvalno gasi.

Tadašnja uprava uspjela je pronaći 18.000 KM, Vlada KS na čijem sam čelu bio ostalih 82.000 KM. Zbog takve odluke sam dobio krivičnu prijavu. Sve je naravno bilo u skladu sa zakonom, opet bih uradio isto.

13 godina je prošlo od kad sam napustio čelo kluba. 13 godina.

Teze kako smo loše radili su pale u vodu nakon što je revizorski izvještaj, vrlo detaljan, pokazao svaku godinu poslovanja kluba dok sam bio na čelu, ali i godine prije, kao i godine poslije mog odlaska.

Umjesto da se traže razlozi problema u klubu, dio javnosti, onaj blizak politikama, pokušavao je mene lično optužiti za loše poslovne rezultate.

Još jednom da napomenem da iz vremena 2003-2007 skoro da nema tužbi.
Vrlo je lako pročitati kad su dugovi nastali, a lako je i provjeriti sa svim igračima koji su prošli kroz KK Bosnu, dobavljačima, hotelima, vlasnicima stanova.

Dugove koje smo zatekli, skoro sve izmirili, račune kluba deblokirali i osvajali titule, kupove, punili dvorane, proizvodili i afirmisali mlade igrače.

Ne znam kad sam bio sretniji, kad nam je Djoga podijelio nove Driblling trenerke u sred rata, kad sam digao pehar prvaka BiH kao kapiten šampionske ekipe ili kad sam isti digao kao direktor kluba ili kad sam sa Nenom dogovorio da se vrati kući, a imao je ponude da igra vani za puno više novca.

Srcem volim svoju Bosnu i samo me laži da posao u njoj nisam radio dobro smetaju.

Ni danas me ništa od laži koje čitam o sebi ne smeta, samo o Bosni.

E sad, opet je u problemu, opet javnost bruji, opet se vještice ganjaju.

Pravo pitanje je treba li nam i hoćemo li Bosnu?

Ima li nas 200-300 da kupimo godišnju kartu po cijeni od 1000 KM?

Ima li 20 sponzora da daju po 10.000 KM?

Ima li klub operativca koji može dovesti nekoliko igrača i obezbijediti uslove?

Evo ja hoću.

Hajde, da vidimo, ima li nas?

200x1000

Jel’ mnogo", napisao je Konaković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)