Kako možete spavati? Čega i koga se bojite ljudi?!

Radiosarajevo.ba
Kako možete spavati? Čega i koga se bojite ljudi?!
Pa gdje ste vi, prijatelji navodni? Rajo, jarani, ekipo sa tog rođendana, generacijo? Nije na kobnom slavlju bio samo ovaj mladić i sve ostalo duhovi.

Piše: Martina Mlinarević Sopta

Postoji li danas išta što se naziva prijateljstvo, ili fercerate samo u kretenskim smajlijima, stickerima, "swatka si, goriš kralju, bombaaa, lijepiiiii brat moj, srce, srce, iks de"? Gdje ste roditelji te djece što su bila svjedokom događaja? Kako možete spavati? Čega i koga se bojite ljudi?!

Široki Brijeg / Pismo majke pretučenog dječaka: Pomozite nam u potrazi za istinom

Tajkunčića, ratnih profitera, lokalnih moćnika? Zar ne znate da prešutno sudjelujete u pokušaju ubojstva? Zašto ne odvedete svoju djecu ne da objasne, nego da NACRTAJU do u detalj čega su bili svjedoci, ako su bili?

Jer se tako treba. Jer se tako živi, ako misliš da živiš ko čovjek, a ne hinja.  Jer se drugačije NE SMIJE.

Ne mogu, a da se ne sjetim kako smo jednom s deset godina ukrali nekom djedu par bresaka u voćnjaku pored puta i kako nas je ćaća kad je saznao htio sa lica Zemlje izbrisati i poslao nas kod tog djeda kasnije sa vrećićama punim kupljenih bresaka, vrećicama što su triput veće od nas bile, a u njima naš sram veći i od Svemira.

Ne želim ni zamisliti na koju bi me banderu moj Cane okačio da nešto znam o ovom slučaju, a šutim. Jeste li svjesni boli ove majke? Koji vam je đavo i đe su vam muda? Na koncu, vjera i Bog, u kojeg se tako često kunete i na čija se djela ko fol pozivate?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije