Ko su Armin Jašarević i Branko Jurić - osumnjičeni za napad na mladića u Tesliću

Radiosarajevo.ba
Ko su Armin Jašarević i Branko Jurić - osumnjičeni za napad na mladića u Tesliću
SrpskaCafe / Branko Jurić i Armin Jašarević
Armin Jašarević (23) i Branko Jurić (22) iz Teslića, koji su se našli iza rešetaka zbog brutalnog premlaćivanja Bogdana Rakića (18), odavno su poznati policiji kao nasilnici i dileri narkotika.

Kako saznaje SrpskaCafe, oni su se dobro poznavali. U posljednjih šest mjeseci, Jašarević i Jurić privođeni su zbog toga što su se bavili proizvodnjom i prometom narkotika, kao i omogućavanjam drugima da uživaju droge. Protiv njih je zbog ovih djela ponesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju.

Njih dvojica su ranije ove godine provalili u kuću jednog Teslićanina odakle su ukrali četiri lovačke puške i druge predmete vrijedne oko 7 000 maraka. Zbog ovoga su hapšeni i protiv njih je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju.

„U pitanju je jedan Teslićanin koji živi i radi u inostranstvu. Njih dvojica su cijeli dan pili u kafani, a taj gastarbajter je svima plaćao pića. Kada je, prilično pijan napustio lokal, Jurić ga je pratio i napao ga kako bi ga opljačkao. Takođe, Jurić je krajem augusta napao jednog građanina Teslića, pretukao ga i ukrao mu novčanik u kojem je bilo 1 800 maraka.“

Oni su Rakića napali i brutalno ga pretukli, a potom su mu ošišali dugu kosu i bradu, nakon čega su ga najvjerovatnije zavezali za automobil i vukli po asfaltu. U divljačkom napadu Bogdan je zadobio teške povrede glave zbog čega je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje je danima bio u komi iz koje se tek probudio.

Policija Rakića još uvijek ne može saslušati zato što zbog težine povreda ne može dati izjavu.

„Policija je došla do saznanja da je korišten automobil koji je vlasništvo firme s područja FBiH. Prekjučer je pretreseno to vozilo i u njemu su pronađeni i izuzeti materijalni dokazi koji mogu koristiti u daljem toku krivičnog postupka“, naveli su u policiji.

Nakon kriminalističke obrade, oba nasilnika će biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije