Gradimir Gojer: Tako je počelo

Radiosarajevo.ba
Gradimir Gojer: Tako  je počelo
Foto: Radiosarajevo.ba / Gojer agumentirano stao u odbranu reisa

Dok čitam neutemeljene, nacifašističke napade na Reisa Kavazovića prisjećam se 1992. godine.

Piše: Gradimir Gojer

Bio sam zatočenik velikog logora koji su od Sarajeva napravili srbočetnički fašisti, proveo sam sve godine sarajevske patnje i bola u gradu mučeniku. Bio sam ministar u jedinoj multinacionalnoj vladi, onoj dr Harisa Silajdžića. Bio sam svjedok sarajevskog i bosanskohercegovačkog pakla, prolazio sa sugrađanima neljudske uvjete na koje su nas osudili ideolozi velikosrpskoga projekta potanko razrađenog u laboratoriju fašizma Srpske akademije nauka i umjetnosti. Bio sam u poraću (i ostao do danas!) borac za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Preživio sam zahvaljujući braniteljima iz redova Armije Republike Bosne i Hercegovine!

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Otjeran sam iz Vlade kad su došli pravovjerni Hrvati, oni sa iskaznicama HDZ.

Sve ovo pišem podsjećanja radi, za one zaboravne i manje više potkupljene, one koji i danas ustuknu kad treba osuditi srbočetnički genocid i ustaške zločine markirane jasno i jarko presudama međunarodih sudišta za "udruženi zločinački pothvat".

Pišem svjestan beščašća u kojem živim, neprijateljskog stava međunarodne zajednice i izražene islamofobije, ali i neprijateljstva prema svima koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima.

Kavazović: 'Bošnjački narod mora pružiti žestok otpor, a ne da se sabije u enklave i geta'

Kavazović: 'Bošnjački narod mora pružiti žestok otpor, a ne da se sabije u enklave i geta'

Dok se danas pripremaju novi krvavi pirovi od strane fašista, časni reis efendija Kavazović rekao je punu istinu ističući pravo Bosanaca i Hercegovaca da se brane, odnosno da brane svoju domovinu, dok god je moguće u institucijama sustava, ali bude li potrebno i oružano! Meni je sasvim jasno da se spremaju nove "kristalne noći", nove Srebrenice, ali sad pod stanovitim pokroviteljstvom i umiješanošću međunarodnih fašističkih krugova.

Tko to ne vidi slijep je kod očiju. Zato istup reisa Kavazovića shvatam kao istup duhovnika i humaniste koji hoće (i mora!!!) stati nedvosmisleno u obranu svoga naroda, ali i svih drugih građana u Bosni i Hercegovini. Osude sa najviših mjesta međunarodne zajednice podsjećaju me na predratna uljuljkivanja građana i naroda, kao da nikakve opasnosti nema. Gospodo iz Europe, nećete Bosance i Hercegovce dva puta prevariti!

Reis Kavazović je domoljub i na njegovoj sam strani!

Ustašama i četnicima na znanje i ravnanje: ovako je počinjala agresija na Bosnu i Hercegovinu prije trideset godina!

Ambasada SAD komentirala izjave reisa: Dio izjave je tačan, ali ne kockajte se s mirom po drugi put

Ambasada SAD komentirala izjave reisa: Dio izjave je tačan, ali ne kockajte se s mirom po drugi put

Kad političari i intelektualci šute, red je da netko vrisne!

Dogorilo je do nokata! Vrijeme je da se popu kaže pop, a bobu bob!

Jer, ovako je počelo i devedesetih godina prošlog stoljeća, kada je Evropa ćutala isto kao što i sada ćuti.
Mudri Krleža je najtačnije detektirao i u svom dobu, a jednako je i danas, da je "Europa stara kurva!".

* * *

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije