Faruk Šehić: Rat do posljednje fotografije

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Joj

Ne da mi se citati propaganda. Narkomancuna sa zenom dok mu narod gine i izgybili 25% zemlje. Bas moras biti glupan da podrzavas cnn radio sa index propagandu.

Anthony

Sehicu, ne znam sto je izvjesni Bloomberg govorio, ali tvoj tekst koji je takodjer povrsan kao i predavanje dotičnog koji misli da poznaje rad Annie Leibovitz. Obojica ste isti.

sensen sensen

Kao i obicno od tebe ocekujem samo istinit,tacan i direktan komentar,naravno svaka je na mjestu.Ti lazni; heroji,borci,patriote su u stvari glumci u vlastitom zivotu i okruzenju i nije ih briga koliko zla cine drugom.Zato ih trebamo i trebaš prozvati,okvalifikovati kao zlo ovoga drustva.pozz sa Luka iz Krupe

Pacifista

Ja bih radije da ste analizirali seriju fotografija neovisno od misljenja nekog pojedinca s kojim se ne slazete, ko god on bio. Poredjenje sa fotografijama koje je Annie uradila u Sarajevu ne stoji, jer nije slikala Aliju Izetbegovica sa zenom, vec Sarajlije u svakodnevnom zivotu. Nije bilo seta, nije bilo svjetala i skupe opreme, samo sirova stvarnost. To je kljucna razlika i to je ono sto se spocitava u javnim komentarima i njoj i bracnom paru Zelenski (koji se jos terete za narcisizam). Analiza zasto je efektivnije danas slikati i holivudizirat rat, nego slikat obican narod, borce... to je interesantna tema recimo, imali biste moju punu paznju za takav clanak. Nadam se da cete ga napisat.

Sabina Šabić

Faruk je dobio rak samo to još ne zna.

S.I.

Autor ovog teksta je polu-pismen i bez ikakvog stila. Da ne pominjem pristrasnost i ideologiju...

/ Najnovije