Erol Avdović: Od životne nepravde do kosmičke pravde

5
Radiosarajevo.ba
Erol Avdović: Od životne nepravde do kosmičke pravde
Foto: Privatni album / Erol Avdović

Kakva politička ironija a životna pravda: Zastupnik Bundestaga i izvjestilac njemačkog parlamenta za Zapadni Balkan, Adis Ahmetović čiji su roditelji morali napustiti Bosnu zbog agresije vojske u kojoj je ratovao i Aleksandar Vučić, sada predsjednik Srbije - dao zadatak gospodinu Vučiću šta mu je raditi ako Srbije hoće u EU:

Srbija, prema njegovim riječima, ima veliki i važan zadatak, da proaktivno doprinese stabilizaciji regiona i izgradnji mostova razumijevanja, ili ih podrži. Historije radi valja napomenuti da je Aleksandar Vučić kroz na početku svog političkog rada plakatirao da je Srbija sigurna kuća za kasnije presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. I, da je čuveni beogradski Bulevar revolucije htio preimenovati u bulevar Ratka Mladića itd.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Piše: Erol Avdović

Vučić je sada dobio zadtak da gradi - ili u najmanju ruku podrži mostove razumjevanja i doprinese stabilizaciji regiona; a ne da ih s Dodikom ruši i perfidno razvaljuje Bosnu i Hercegovinu.

Ahmetović je još rekao: "Želim Srbiju da podržim u tim naporima. Veoma sam zainteresovan za daljim tijesnim bilateralnim odnosima Srbije i Njemačke, koji bi bili održivi i izgrađeni na povjerenju. Na vrhu agende nalazi se i dalja evropska integracija i vjerodostojna evropska perspektiva".

Ahmetović je podsjetio da u to spada i sveobuhvatna normalizacija odnosa Beograda i Prištine: "Samo kada ta normalizacija bude riješena moguće je u perspektivi pristupanje EU Srbije i Kosova", naglasio je Ahmetović. Ranije je iz EU rečeno da na Kosovu neće biti dozvoljeno stvaranje nove "republike srpske".

Predsjednik Vučić zamolio je izvjestioca Ahmetovića da uruči njegove pozdrave njemačkom kancelaru Olafu Scholtzu.

Angela Merkel je od decembra 2021 u mirovini.

Gospodin Ahmetović iz Beograda putuje u Sarajevo. Wilkomen her Ahmetovic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije