Dženeta Ajanić o zapošljavanju prosvjetnih radnika na konkursima

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Kokolo

Meni samo nije jasno, zasto se kod nas jedan nastavnik/predavac zove profesorom u srednjoj skoli a isti taj u osnovnoj skoli nastavnikom. da li je to degradacija stvarnih profesora i titule profesora ili su oni sujetni u srednjim skolama toliko da im je ispod casti da ih zovu nastavnicima. Uz duzno postovanje oni nemaju ni znanje ni akademsku titulu jednog profesora!

Druga

Smetaju joj bodovi po osnovu pripadnosti boračkoj populaciji? To kao isteklo? A ne smeta joj uzeti nekoliko puta po 200 KM i još joj malo. Pošto ima ona posao i dodatne prihode, ne razmišlja o tome da neki godinama konkurišu, jer nisu donijeli potvrdu "iz stranke". Ona bi im olakšala informacionim sistemom.. Nažalost, puno je profesora a ne toliko djece, smanjili su razrede ali opet ih viška.

Jap

Ovo po pitanju bodovanja djece demobilisanih boraca i slicno je skroz upravo. Pa to su sve mahom ljudi od 35+ godina, kakva djeca? Sve se to kod nas zloupotrebljava. Uostalom, zasto je taj kriterij bitan da bi neko radio i bio dobar Nastavnik? To samo politicari ubace da smire i dobiju glasove. Ma to je sve bacanje prasine u oci...prime se za stalno oni koji podgovaraju i koji imaju nekoga da ih gura a ostali nek se po konkursima zafrkavaju do penzije.

/ Najnovije