Dženana Karup-Druško: Stanković je, ničim izazvan, napadao Komšića

Radiosarajevo.ba
Dženana Karup-Druško: Stanković je, ničim izazvan, napadao Komšića
Foto: Radio Slobodna Evropa / Dženana Karup-Druško

Urednica i novinarka Dženana Karup-Druško na svom Facebook profilu oglasila se povodom emisije Nedjeljom u 2 na Hrvatskoj Radio televiziji, u kojoj je kod urednika Aleksandra Stankovića gostovao Željko Komšić.

Njena objava na ovoj društvenoj mreži izazvala je brojne pozitivne komentare i reakcije.

Komšić gostovao u NU2 i poslao poruku hrvatskim vlastima

Njenu poruku na Facebooku prenosimo u cijelosti: 

"Nakon poruka prijateljice iz Beograda u kojima se zgražavala na ponašanje Stankovića tokom intervju sa Željkom Komšićem na HRT-u, prebacila sam da vidim o čemu se radi i ta, nekad dobra emisija, samo je potvrdila ono što poodavno mislim: Željko je potvrdio ono zbog čega je i izabran u Predsjedništvo BiH, a Stanković je, ničim izazvan, nabrušen napadao Komšića pitanjima koja nisu ništa drugo do dodvoravanje publici i Programskom vijeću HRT-a u kome sjedi Ivo Lučić.

Istovremeno, teme koje jesu bitne za odnose BiH i Hrvatske, o čemu je kao želio govoriti, Stanković je vješto izbjegavao, iako ih je Komšić otvarao, pa tako ni riječi o Pelješačkom mostu, Rezoluciji Sabora, utd. itd. Površno, populistički, neupućeno, zlonamjerno, agresivno i arogantno... kad je riječ o BiH, sve ono zbog čega HRT odavno ne gledam", napisala je  Dženana Karup-Druško.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije