Dragan Bursać: Ublehaš Milanović bi da sklanja Komšića!

15
Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Ublehaš Milanović bi da sklanja Komšića!
Foto: Privatni album / Bursać i Milanović

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

"A šta hoće Milanović, da Komšića neko makne? Fizički da se likvidira ili da se smjesti u kućni pritvor? Ili da mu se zabrani političko djelovanje? Ovim nebuloznim izjavama hrvatski predsjednik pomiče granice sopstvene gluposti i postaje najbolji HDZ-ov korisni idiot."

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba

Fabrizio Romano: FC Liverpool je dobio novog trenera

Fabrizio Romano: FC Liverpool je dobio novog trenera

Izbori su bili i prošli. Neko se raduje, neko žaluje. Nekome je kriva međunarodna zajednica, nekome narod, a nekome Kristijan Šmit. U zadnju kategoriju se smjestio Zoran Milanović, koji je odavno izgubio svaki moralni i politički kompas i koji djeluje kao kakav sumanuti slobodni strijelac, a ne predsjednik države.

Milanović (opet) o izborima u BiH: 'Ovo je fijasko i sramota za Hrvatsku'

Milanović (opet) o izborima u BiH: 'Ovo je fijasko i sramota za Hrvatsku'

Malo mu je Šmitovo nametanje

Nije sačekao da se svi listići čestito ni prebroje, a već je opalio još jednu glupost kritikujući visokog predstavnika Šmita, koja više priliči kakvim pijanim neoustašama ispred seoske zadruge nego jednom predsjedniku države, članice EU i NATO pakta:

"Što je napravio Schmidt? On je zadnji dan donio neku odluku kojom je kao spasio Hrvate. Nigdje u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić, jer ako se na to referira, onda moraš maknuti Komšića."

A šta hoće Milanović? Da se Komšić makne. Kako? Fizički da se likvidira ili da se smjesti u kućni pritvor? Ili da mu se zabrani političko djelovanje? Ovim ublehama hrvatski predsjednik pomiče granice vlastite gluposti.

Vidite, problem Zorana Milanovića je klasični neofašizam. On bi drugoj zemlji nametao, ne samo Izborni zakon, on bi joj nametao prava ko će za koga glasati, ko bira i ko je izabran. U konačnici, on bi sklanjao po svom izboru ljude. A tako su radili ili fašistički okupatori ili kvislinzi na terenu.

Pa valja propitati Milanovića, a šta ćemo s etničkim Hrvatima u Širokom Brijegu, u Livnu, u Posušju, u Mostaru…koji su glasali za Željka Komšića? Hoćemo li i njih maknuti zajedno sa Komšićem jer nisu 'dobri Hrvati'??? Jer nisu glasali za HDZ i nisu postali dio HDZ-a???

IGK traži da se Zoran Milanović proglasi personom non grata u Bosni i Hercegovini

IGK traži da se Zoran Milanović proglasi personom non grata u Bosni i Hercegovini

Kad si veći HDZ-ovac od HDZ-a, onda si samo korisni idiot

Ali čekajte, ni Milanović nije HDZ, koliko god se činio većim HDZ-ovcem od Plenkovića, Čovića i ostale bratije? I džaba ti sve, Zorane - od savezništva sa Dodikom, do negiranja ustavnog poretka BiH, preko negiranja genocida do negiranja postojanja države BiH i njenog Ustava, do pokušaja brisanja Željka Komšića, ti i dalje i Hrvatskoj predstavljaš tek blijedu sjenku u pokušaju hrvatskog nacionaliste. Ti čak nisi u stanju da budeš do kraja ni hrvatski nacionalista, jer te ni oni neće. A Bosna i Hercegovina je suverena, nezavisna, samostalna zemlja u kojoj (još uvijek) građani mogu glasati za koga hoće.

I ovo Milanovićevo ponašanje je dobro, ako išta ima dobro, jer jednom za svagda znamo kako ovaj čovjek razmišlja glede BiH. A on je vidi kao troetnički megator, u kome će velmože nacionalističke igrati svoje privatno kolo. U tom toru nema mjesta za jednu Martinu Mlinarević, nema mjesta za Šteficu Galić, nema mjesta za iskrene Bosance i Hercegovce, kojima je njihovo hrvatstvo samo dio bosanskohercegovačkog identiteta.

Gradsko vijeće razmatra odluku da Zorana Milanovića proglasi nepoželjnom osobom u Sarajevu

Gradsko vijeće razmatra odluku da Zorana Milanovića proglasi nepoželjnom osobom u Sarajevu

Kad lokalni BiH ublehaši dijele Milanovićeve ideje

I da je samo u pitanju Zoran Milanović, ni pola muke. Najveći problem u ovoj postizbornoj BiH je što 99,9 posto tzv. ljevičara, tzv. građanista i NVO ublehaša misle identično kao i Milanović glede Komšića i preustroja zemlje. Po njima je šuteća mantra, koja bi ponekad prepukla kojim tvitom bila - bolje glasati i za crnog ustašu, nego za Komšića. I to je taj razdor strašno velikog ega u strašno malim, provincijalnim ljudima, koji su spremi počiniti nevjerovatnu štetu zemlji koju navodno vole zbog svog samoljublja i narcisoidnosti.

Pa je onda Milanovićeva izjava, kao stranca glede BiH i Komšića, samo refleksija onoga što se odavno i dugo kuha u pojedinim krugovima, a koji su doslovno spremni da rasparčaju zemlju i da joj daju entitet UZP naslijeđa samo da ne vide Željka Komšića u političkom životu. Dokle to daleko ide, vidi se i po komentarima nakon izbora u kojima je najednom "narod postao glup" što glasa za Komšića. Valjda su ti građani trebali "biti pametniji" pa glasati za ljubiteljicu ratnih zločinaca Borjanu Krišto?! I da, takve spodobe bi se, razumije se radovale, da je Krišto pobijedila.

Ni to dakako nije sve, takve spodobe, ljudske, moralne i političke koristiće svaku priliku da opravdaju Šmitovo nametanje političkog dijela Izbornog zakona, koji u svojoj suštini izjednačava svakog Hrvata u političkom djelovanju s HDZ-om. U prevodu, ako Hrvat hoće politički napredovati na javnoj sceni, ako hoće biti biran, po tom zakonu, mora biti u nesalomivom i neuništivom HDZ-u, ili ga neće biti.

A svi Hrvati u BiH nisu HDZ i nisu željni da Željko Komšić nestane s političke scene, koliko god to pojedinci poput pomahnitalog HDZ-ovog korisnog idiota Zorana Milanovića htjeli.

A neljudi u BiH, koji bi željeli rasturiti zemlju iz lične sujete i fragilnog ega, neka se srame, jer baš njima na dušu ide dobar dio ove sramote.

* * *

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.
Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije