! / Dragan Bursać nakon podrške Mladiću u BL: Pampers-general posijao sjeme zla

08. 06. 2021. u 11:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 58

U Banjaluci je danas osvanuo sramni transparent podrške Mladiću na kojem piše "Ne priznajemo haške odluke, ti si ponos srpske republike".

"E, to je to genocidno naslijeđe! Pampers-general je posijao sjeme zla koje se primilo na dijelu teritorije BiH koja je nastala na genocidu", komentira ovu poruku ugledni književnik i kolumnista portala Radiosarajevo.ba Dragan Bursać, te nastavlja:

"Plašim se da će bez zabrane negiranja genocida i zločina, bez zakonske zabrane, ovo sjeme zla samo cvjetati. Bojim se da će bez denacifikacije, djeca u rs-u baštiniti zločinačke tradicije Ratka Mladića."

Podsjećamo, svijet danas iščekuje konačnu presudu Ratku Mladiću, zločincu koji je prvom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

I dok i brojni svjetski, ali i regionalni mediji, iščekuju presudu koja će, u najmanju ruku, potvrditi osuđene zločine iz prve (prvostepenom presudom Mladić je oslobođen odgovornosti za genocid u još šest opština osim u Srebrenici, op.pr.), u bosanskohercegovačkom entitetu RS od jučer uglavnom stiže podrška.

"Kao što tamo u bijelom svijetu postoji sud i zakon koji će doživotno osuditi pampers-generala i kao što tamo djeca pravim imenom u školama zovu genocid, moramo početi i mi. Pravo vrijeme je bilo juče, prekjuče, 1996, ali moramo makar danas početi.

Citiraću pampers-generala Mladića koji je sam za ratnu politiku rs-a, još 1992 rekao - To je ljudi, to je genocid! Šta nam više treba?!", zaključio je Bursać.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA