Dragan Bursać: Mašallah, za Goricu Dodik 30 hiljada naših para!

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Mašallah, za Goricu Dodik 30 hiljada naših para!
Foto: FB / Milorad i Gorica Dodik

"A rektalni alpinisti iz Sarajeva su se uvukli Dodiku do dvanaestog palačnog crijeva jer su razvezali kesu, našu kesu, i počastili mu kćerku Goricu sa 30 hiljada maraka. Znamo mi da je to sitniš za Goricu, jer šta zna Dodikovo dijete šta je 30 hiljada, ali opet moglo se nečije drugo dijete nahraniti ili makar spasiti sigurne smrti donacijom, umjesto što potomstvo liječimo SMS-om."

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba

Kako se ono kaže, sirotinjo i bogu si teška! E zato su oni na položajima i njihova djeca privilegovani da ne može više i bolje u našoj nesretnoj Bosni i Hercegovini. Za Boga ne znam, ali se čini da su makar budžetu bliski.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

30 hiljada kao novogodišnji poklon za familiju Dodik

A vijest glasi, ona najnovija, da je Vijeće ministara BiH na sjednici 7. decembra donijelo odluku o odobravanju sredstava tekuće rezerve budžeta institucija BiH u iznosu od 30.000 KM koje su doznačene Fondaciji ‘Srpska kuća’ na čijem je čelu Gorica Dodik, kćerka predsjednika entiteta RS Milorada Dodika. Odluka je donesena, kako se čini, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH na čijem je čelu kadar SNSD-a Staša Košarac

Pa je tako Staša Košarac koji iza sebe ima optužbe da je porodični nasilnik utvrdio svoj položaj čovjeka koji jako dobro pregovara sa Sarajevom (čitaj ispunjavaju mu se najsitnije želje, kako se ne bi zamjerili Dodiku). 

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

A, rektalni alpinisti iz Sarajeva su se uvukli u analni otvor predsjedniku RS-a sve do dvanaestog palačnog crijeva jer su razvezali kesu, našu kesu, i počastili mu kćerku Goricu sa 30 hiljada maraka. Znamo mi da je to sitniš za Goricu, jer šta zna Dodikovo dijete šta je 30 hiljada, ali opet, moglo se nečije drugo dijete nahraniti ili makar spasiti sigurne smrti donacijom, umjesto što se bolesno potomstvo liječi SMS-om. 

Vijeće ministara BiH
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Vijeće ministara BiH

Treba znati i ovo: S obzirom na to da se odluke Vijeća ministara BiH ne mogu usvojiti ako za njih ne glasa najmanje jedan predstavnik tri konstitutivna naroda, i za ovu odluku bio je odlučujući glas Sevlida Hurtića, ministra za ljudska prava i izbjeglice. Potvrđuje to i Zapisnik sa održane sjednice 7. decembra na kojoj je spisak prisutnih.

I svi mi to sve znamo, samo se pravimo mutavi i gluhi.

Gorica ima neophodan papir

Nego da se vratimo na Goricu Dodik, osobu sa američke crne liste. 

Gorica ni ne krije, šta da krije, ponosi se svojim projektom pa je na mreži X (nekadašnji tviter) objavila da serijal “Srpska kuća” premijerno počinje, “simbolično na najradosniji praznik, Božić, koji slavi čistu ljubav, radost, porodicu i darivanje - sve ono što je naša #srpskakuca". 

I dok samo malo niže na timelineu Gorica napljuvava svakog poštenog i normalnog Srbina koji se usprotivio Vučićevoj strahovlasti u Srbiji, dok određuje ko je Srbin, a ko ne, dok se svađa i najvulgarnijim rječnikom vrijeđa neistomišljenike, evo, odjednom zaslužuje 30 hiljada marka naših para za svoju Fondaciju.

Jer joj se može! 

Jer je "Srpska kuća" jedina ispravna kuća, a ti se Muzafere kupaj!

Nego, šta to kandiduje Goricu Dodik za sredstva u visini od 30 hiljada maraka? 

- To što je bahata, osiona i neobrazovana, to to je nacionalista, to što je homofob? Ma jok, takvih ima diljem ovog našeg nesretnog Balkana kao odvezenih pasa! 

- To to je kćerka jednog od BiH glavešina? Naravno može pomoći, ali bez ličnog angažmana nema tu sadake da ne kažem državnog poticaja. 

Ili možda ovo: 

Gorica Dodik, kćerka predsjednika RS Milorada Dodika, nalazi se na američkoj crnoj listi. Ambasada SAD u BiH dala je objašnjenje povodom ove odluke:

"Igor Dodik i Gorica Dodik ključni su dio Dodikove mreže podrške i omogućavaju njegovu korupciju. Oni su uzimali javna sredstva RS i građana radi sopstvenog bogaćenja...SAD su sankcije uvele Igoru i Gorici Dodik kao pojedincima, ali su iste uvedene i njihovim firmama: Agape Gorica Dodik i Ivana Dodik SP Banja Luka, Agro voće d.o.o. Laktaši, Global liberty d.o.o. Laktaši koje su povezane sa Goricom te Fruit Eco d.o.o. Gradiška, koja je povezana sa Igorom Dodikom.“

Pa naravno, to je to! 

Zvanično: SAD uvele sankcije Igoru i Gorici Dodik

Zvanično: SAD uvele sankcije Igoru i Gorici Dodik

Gorica, kako stoji u američkim izvorima ima ono najneophodnije - ISKUSTVO. I ne samo to, ima papir i dokaz na kojem stoji da zna uzimati sredstva iz javnog proračuna za lično bogaćenje. Ehej, brajko moj, nije to mala stvar danas napismeno imati ovaj papir koji te kvalifikuje da ti država bogatom daje, kao Superhiku narode pare, otimajući od siromašnih. Mislim i drugi to rade, samo nemaju kao Gorica, ćage-crno na bijelo.

Od Gorice treba učiti

Da nije, citiram "uzimala javna sredstva RS i građana radi sopstvenog bogaćenja", ne bi se kvalifikovala za državni nivo. 

Za one sa jeftinijim ulaznicama - tako se počinje. 

Kreneš od haustora, zgrade, mjesne zajednice, optštine, pa ideš do kantona, entiteta i na koncu države. I ko zna, ako ovako nastavi, Gorica može dogurati i do Brisela i EU parlamenta. Ne bi bila prva. Ima ih i tamo takvih, ne sekirajte se. 

A samo projekat "Srpska kuća" - naziv mu govori dovoljno. Zašto nije npr. "Bosanska kuća" ili "Hercegovačka kuća" ili "Naša kuća". Malo sutra, da ne kažem prekosutra! 

Naklon za Goricu 

I moram vam kazati nešto na kraju, nije sve do Gorice. Zapravo nije gotovo ništa do Gorice. Ona je samo imala (ne)sreću da se rodi u toj i toj familiji, sve ostalo je odradila kilava i nakaradna država, kojoj su crne liste, lopovluci, nacionalizmi, nepotizmi i homofobije preporuke. Ako ste na to sve milioner ili milionerka i to će vam pomoći. 

A ti bijedo i sirotinjo? Ne da ti se us***oj ni do potoka, je l' se tako kaže? 

Sretna vam Nova godina!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu".

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije