Dragan Bursać: Kako je Tegeltija potkovao Predsjedništvo BiH

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Kako je Tegeltija potkovao Predsjedništvo BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Dragan Bursać i Milan Tegeltija

“Malo je do bizarnog Tegeltije, najgoreg od najgorih koji će nas sa crne liste predstavljati u svijetu, a malo više do Predsjedništva BiH koje je sramnim činom dozvolilo da nas ovaj čovjek bilo gdje predstavlja. E pa gospodo, i gospođe, potkovao vas je fino Milan Tegeltija. Na čast vam bilo!“

Milanove “zasluge“ su goleme

Jednoglasnom i sramotnom odlukom Predsjedništva BiH, čovjek sa američke crne liste i bivši predsjednik VSTV-a, čovjek poznat po aferi “potkivanje“ Milan Tegeltija, odlazi u Rijeku gdje će obnašati funkciju, pazite sad, počasnog konzula Bosne i Hercegovine.

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba   

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Pa se postavlja pitanje, da li je Milan zaslužio tu posebnu čast time što je sudjelovao u papkarskoj aferi kako je prozvala članica predsjedništva Željka Cvijanović ili zbog upisa u američku crnu listu? Svakako je aferom “potkivanje“ Tegeltija pokazao da zna plivati u domaćem đubraniku koji se zove politika, a svojim mjestom na američkoj crnoj listi, Tegeltija je obezbijedio sebi utjecaj u vanjskoj politici. Jer, pisao sam o tome, američka crna lista vam dođe kao uspješna stavka u CV-ju i na Zapadnom Balkanu i garantuje vam sigurnu i probitačnu političku budućnost.

Pogledajte Dodika, pogledajte Dodikovu ekipu, ali bogme pogledajte i ljude iz SDA ili HDZ ekipe, kojima je zabrana ulaska u najjaču silu svijeta samo boostovala i boldovala političku karijeru i koji su od tada procvjetali. Zapravo američka crna lista je toliki prestiž da se i Dragan Čović gura ne bi li dospio na nju.

Hrvatski mediji: Novi generalni konzul BiH u Rijeci je Dodikov savjetnik s ‘crne liste‘ SAD-a

Hrvatski mediji: Novi generalni konzul BiH u Rijeci je Dodikov savjetnik s ‘crne liste‘ SAD-a

O Tegeltiji se sve zna, kažem, potpuno bizaran i opskuran lik, a imali smo ga nesreću gledati i na mjestu prvog čovjeka Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, gdje se bavio, pa to znate - potkivanjem. I on će sad u Rijeci da nas predstavlja. Mašallah!

Dobro. Kazali smo (gotovo) sve o čovjeku koji bi da je poživio, sasvim sigurno, bio uvršten u haški registar ratnih zločinaca.

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba! 

Nego, pitanje za one koji su ga izabrali, prije nego što se posvetim njima, kako će i hoće li Tegeltija, kao taj- počasni konzul- predstavljati baš Bosnu i Hercegovinu, jer se zalaže za nezavisnost i samostalnost RS-a i to, ako je ikako moguće, pod kišobranom Ruske Federacije?  Šta znam, to vam je kao da šaljete u mirovne pregovore Adolfa Hitlera, ali nagutali ste se vi tih žaba i previše, i imate iskustva u negativnoj selekciji.

Zahvalite se tandemu Bećirović-Komšić

A kad smo kod žaba i gutanja, okrenimo se onom problemu od 70% koji čine tandem Bećirović-Komšić i koji svojim diletantizmom pokazuju najdoslovnije da su stara i nova vlast isto smeće, a čak nisu ni neko drugo pakovanje. Jer Bećirović kao izdanak nove vlasti i Trojke i Komšić kao dio SDfA-ove koalicije aminuju bez problema Milana Harmoniku Tegeltiju i to na mjesto počasnog konzula. I svako onaj ko kaže da nisu isti, misleći na vlast, dolazi do zaključka da su bolno isti i da je svejedno da li će u vlasti biti Trojka ili SDfA-a koalicija, kad ih Dodik, Čović i ekipa nadigravaju kako hoće i kad hoće. Jednom riječju premalo je odnos 2:1, u korist tzv. probosanskih snaga, e da ih Dodik preko Željke Cvijanović ne bi nadigrao i uši im zavrnuo.

Dragan Bursać: Vučićev privatni grobovlasnik Kolja Pejaković!

Dragan Bursać: Vučićev privatni grobovlasnik Kolja Pejaković!

A Dodik svojim ucjenama, odbijanjem prihvatanja bilo kog kandidata i uslovljavanjem, tjera i Komšića i Bećirovića da snuždeno dižu ruke za najgori ljudski šljam i talog iz redova Dodikovih hordi koje sad treba da se uhljebe.

Trgovina u kojoj šljam pobijedi

Nego, treba vidjeti šta će dobiti “druga strana“. Naime, Predsjedništvo BiH je nedavno na hitnoj sjednici razmatralo imenovanje Mirsade Čolaković za ambasadora BiH u Turskoj i Senada Mašovića za ambasadora BiH u Libiji, a na prijedlog Denisa Bećirovića, što je Željka Cvijanović elegantno odbila.

Pa se onda može očekivati da će na narednoj sjednici ovo dvoje “proći“, jer – Tegeltija je, pogađate, prošao.

Dragan Bursać: Prigožinovo ubistvo je Putinova opomena svim ruskim pudlicama na Balkanu!

Dragan Bursać: Prigožinovo ubistvo je Putinova opomena svim ruskim pudlicama na Balkanu!

I tako nam zemlju po svijetu i regionu predstavljaju najgori od najgorih jer smo tako u mogućnosti, dok svi formalno ko biva tragaju za najboljima i posebno im je krivo što nikako “nema tih najboljih“.

Ali, manimo se kukanja, ovdje zaista važi ona sentenca- kakva nam je država, takvi su nam njeni predstavnici u svijetu. Iako znam zaista puno divnih, radnih, pametnih i vrijednih ljudi kojima je služi na čast ime Bosne i Hercegovine, dovoljan jedan Milan Tegeltija, da upljuje sve ovo.

Pa je onda pitanje i za Predsjedništvo i za prateću stranačku infrastrukturu koja je sve ovo aminovala, je li drugovi i drugarice, gospodo i gospođe, je li sve ovo vrijedno obraza?

Eto vi sami odgovorite, ako imate šta!

Na čast vam!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu".

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije