Dragan Bursać: Kako je Super Daki pokušao ubiti Dodika

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Kako je Super Daki pokušao ubiti Dodika
Foto: radiosarajevo.ba / Prscn / Bursać: Kako je Super Daki pokušao ubiti Dodika

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Oni gore se češkaju po međunožju i gledaju tviter lajnu Gorice Dodik koja objavljuje poruke “potencijalnog ubice“. I to ništa ne govori ni o Gorici, ni o tviter lajni, već pogađate o suludim vremenima kad Dodikova kćerka svojim lažima može pokrenuti, gluho bilo, neki oružani sukob.

Majstor Lukač i Margarita Gorica

Izašao je pred novinare i pogledom ispod obrva koji kaže, jebaću vam majku svima, obratio se svijetu. Ne, nema mjesta panici, ali svi treba da paničite, kazuje taj pogled, pogled prvog policajca entiteta Republika Srpska Dragana Lukača, koji saopštava da mu je gospodar, šef i vlasnik Milorad Dodik upravo dobio zajebanu prijetnju smrću.

Reakcija iz SDA na Konakovićevo obraćanje: "50 minuta javnog ubjeđivanja ministra da nije kriv"

Reakcija iz SDA na Konakovićevo obraćanje: "50 minuta javnog ubjeđivanja ministra da nije kriv"

Piše: Dragan Bursać za Radiosarajevo.ba

I to ne, ne običnu mlohavu prijetnju smrću koju preko društvenih mreža upućuje svakovrsna drugorazredna srbomrzačka fukara, nego dokumentovanu, snimljenu, montiranu superprijetnju. Ali gle užasa ili što bi rekli džirlo stručnjaci, to nije sve: prijetnja je stigla iz omraženog bliskoistočnog Sarajeva, legla potencijalnih ubica koje samo čekaju da nam smaknu našeg premijera, predsjednika, lidera, prvog u nejednakih, gruntovnog vlasnika RS-a, Milorada Dodika.

I Bogu hvala da Dodik ima tako pametnu i visprenu kćerku kao što je Gorica, jer je ona bila ta koja je razotkrila najveću urotu u regiji. Eh, šta ti je bistro dijete, moj Mile! Zlata vrijedi!

Sjeo je onda za stolicu ministar Dragan Lukač i kazao svoje. A to njegovo su prenijeli mediji i oblikovali u vijest:

“Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je video u kojem se poziva na ubistvo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika snimljen u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu.“

Ne, ne, sad nema nikakve dileme!

Mile nam je pred najvećim životnim izazovom još od onomad kad je pao u švercu cigareta za vrijeme rata. Pitanje je života ili smrti, što bi rekli lokalni histerici. I na koncu, nije to bez neke, jer eto vidite rat, Ukrajina i Rusija, garant su sarajevski asasini mislili skratiti život našem Mili, eto da se konačno BiH zaokruži i postane antisrpska NATO prćija. Nema druge. Jasno kao dan!

Ali ne brini Milence, tu je tvoj vjerni čuvar Lukač da te zaštiti.

Pa se onda Dragan Lukač iskašljao i nastavio kazivati novinarima da je MUP RS “locirao mjesto snimanja“, te istakao da je “sve pripremljeno i montirano“ zbog čega je MUP preduzeo sve potrebne mjere.

Eto vidite, potencijalni atentator će biti pronađen, kafana je locirana i atentat će biti spriječen. Ako Bog da.

Na koncu, budimo iskreni pa ponovimo da je pravi heroj u čitavoj priči, pardon heroina, kćerka Milorada Dodika, Gorica koja je otkrila inkriminisani video i žurno obavijestila tviter zajednicu o istom:

“Ugledao se na Merimu Mulić, ona je javno pozivala na ubojstvo i nije krila ni ime ni lik, ova pi… se sakrio iza maske”, kaže gorica i urbi eto orbi pokaza video očevog potencijalnog ubice.

Ovo je posao za Boga lično!

Samo uz Boga, ne bi bilo loše angažovati i Alberta Ajnštajna koji je kazao da se može putovati kroz vrijeme isključivo ako se nadmaši brzina svjetlosti. To je opet po Ajnštajnu nemoguće, jer ništa ne može da se kreće brže od brzine svjetlosti.

Jer, kad bi moglo, a ne pitajete policiju RS-a, možda i može, onda bi se zavjera sasjekla u korijenu.

Vremenski policajac Đuro

Onda bi policajac Đuro iz Banjaluke, nakon što je pročitao tvit Gorice Dodik iz marta 2022, otišao u 2020. godinu, pa bi 20. februara te narečene godine u sarajevskom Mc Donaldsu pronašao izvijesnog jutjubera Super Dakija kako nešto snima.

A Super Daki se bavi socijalnim provokacijama, među kojima je i snimanje klipća. Super Daki (otkud mu to ime uopšte) tako u 2020. snima sebe na javnim mjestima, pa u performansu “Lažni pljačkaš“ šeta ulicama Sarajeva sa, navodno, opljačkanim novcem, a zatim ulazi u McDonald's gdje gostima “nudi” milion evra za ubistvo Milorada Dodika.

E onda bi mu prišao naš policajac Đuro i kazao, u ime Gorice Dodik, Dragana Lukača, RS-a i mira u regiji, ja te hapsim i teleportom Vlade Republike Srpske prebacujem te u 2022, kad si pokušao ubiti Dodika, ovim performansom iz 2020.

Sve bi bilo OK, ali opet prokleti Ajnštajn. Samo ovaj put ne priča o kretanju kroz vrijeme nego o gluposti. Pripisuje mu se tako misao da su Svemir i glupost beskonačne, mada za Svemir nije siguran.

E sad što kćerka Milorada Dodika, Gorica Dodik koja je ovu budalaštinu iznjela u javnost kao sadašnje prijetnje smrću ne zna čitati datume i ne zna šta je socijalni eksperiment, tim gore i po datume i po eksperiment.

I to što prvi pandur RS-a vjeruje više Gorici Dodik nego svojoj službi, zdravoj pameti i logičnoj procjeni, opet ne govori ništa o Gorici nego o Lukaču i njegovim plavcima, koji su sveopštu paranoju iskoristili i po sistemu, što je babi mislo, to joj se i snilo dodatno uzbunili ionako prestrašenu i sluđenu javnost, koja u pauzama tankanja goriva i navlačenja brašna, poput miševa osluškuje šta će “oni gore reći“.

A oni gore se češkaju po jajima i gledaju tviter lajnu Gorice Dodik. I to ništa ne govori ni o njima, ni o jajima, ni o Gorici, ni o tviter lajni, već pogađate o suludim vremenima u kojim jedna dokona žena, kćerka gruntovnog vlasnika pola Bosne i Hercegovine može pokrenuti, gluho bilo, neki lokalni oružani sukob.

Super Daki jede grah u Mc Donaldsu

A govori li nam iko išta o “potencijalnom ubici“?

Pa eto, Super Daki se samo dobro zajebava, pa je tako ispod jednog svog videa napisao: Jedem grah u McDonald'su, a video ima oko 300 hiljada pregleda.

Što opet ništa ne govori o Super Dakiju, ali kaže ponešto o svima nama.

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije