Dragan Bursać: Dodik je najveća sramota bosanskih Srba nakon ratnih zločinaca!

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Dodik je najveća sramota bosanskih Srba nakon ratnih zločinaca!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Milroad Dodik / Dragan Bursać

Dodik jeste najveće bogatstvo ovakvog RS-a. Jer RS baštini tradicije ratnih zločinaca, tradicije negiranja genocida ili čak zazivanja novog klanja. Entitet je to u kome se slave ti ratni zločinci, četnici, teroristi Noćni vukovi i tiranin Putin. A dodik mu je na čelu! Kakav entitet, takvo mu i 'nacionalno bogatstvo'!

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Predsjednik RS i njen nezvanični vlasnik Milorad Dodik sebe, vrlo logično, smatra nacionalnim blagom i Srba i Republike Srpske. Da neko ne bi neko posumnjao, on je to javno izjavio na RTRS-u:

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

"Mislim da sam nacionalno bogatstvo Srba i Republike Srpske. Mislim… I nisam uobražen, nisam uobražen. Ozbiljan sam. Ne mogu da se kloniram, ni da se patentiram. Mislim da je moja volja i energija koju ulažem u poziciju RS sačuvala njene konture, sačuvala je ovo što sada imamo. Učinila je Republiku Srpsku mirnom, stabilnom, da nema takvih izazova", rekao je on gostujući u Teleringu, kod Mate Đakovića.

Čovjek koji je rastjerao svoj narod diljem svijeta

Isprva sam naivno pomislio kako je taj čovjek zapravo sramota entiteta i države. Pomislio sam kako je on neprijatnost za ove balkanske prostore, bruka koja je u ekonomsko crnilo zavila svakog onog ko je imao nesreću da živi u RS-u. Taj čovjek je natjerao većinu ljudi da trbuhom za kruhom, kao da im je vinograde napala filoksera, a ne živote SNSD- pobjegnu u stampedu, što dalje od njega. Od Slovenije do Aljaske. Rasuli su se Republikosrbijansci diljem planete od ljepota zuluma svog 'nacionalnog bogatstva'. Toliko im je lijepo da više i ne kriju kako žive u najsiromašnijem kutku Evrope. Istina i kašalj se ne mogu sakriti! Kao ni Dodikova egomanijakalnost.

Narod ima vlast kakvu voli i kakvu bira i kakvu zaslužuje!

Ali onda mi sinu, hej narod ima vlast kakvu zaslužuje, i kakvu je izabrao, i kakvu voli. A narod do imbecilnosti voli Milorada Dodika. I nema veze što taj narod češće večera sadržaj kontejnera nego kuhinjskog tanjira. Čudan je narod u svojoj perverznoj sad-mazo igri s gospodarem njihovih života Miloradom Dodikom. Kažem čudan je narod dok igra submisivne igre gladi sa svojim feudalcem, koji im iz usta otima zadnje zalogaje.

A kad mi je sinulo, prosvijetlilo se do kraja! Kakav entitet takav i gazda, preciznije - kakav gaza, takav i entitet!

Dragan Bursać: Konakoviću, Otvoreni Balkan je srpski svet, zašto ga podržavaš?

Dragan Bursać: Konakoviću, Otvoreni Balkan je srpski svet, zašto ga podržavaš?

Milorad Dodik jeste najveće bogatstvo nakaradnog RS-a. Jer RS baštini tradicije ratnih zločinaca, tradicije negiranja genocida ili čak zazivanja novog klanja. Entitet je to u kome se slave četnici, teroristi Noćni vukovi i zločinac Putin. Entitet je to koji je omeđen masovnim grobnicama, koji ništi svaku ljudskost, koji želi nekakvo odcjepljenje ili prisajedinjenje Srbiji, nakon što je od nesrba očistio svoju teritoriju. A najveći i najjači reprezent te politike je upravo Milorad Dodik. On je ujedno maskota ali i ideolog i gotovo gruntovni vlasnik manjeg BiH entiteta. Pa onda, kad kaže da je najveće bogatstvo RS-a, nije daleko od istine. Kakav entitet, takav mu i predsjednik i blago mu.

Armija Dodikovih klonova

Mada, griješi Dodik kad kaže da ne može da se klonira. Već jeste! Svojim načinom djelovanja, bahatošću, nekulturom, svojim krkanlukom, već je formirao generacije mladih političara, koji žele samo i isključivo jedno-da postanu novi Milorad Dodik. I svejedno je kako se oni zovu! Mogu se zvati Draško Stanivuković, Jelena Trivić, Igor Crndak, mogu se zvati Branislav Borenović, Nebojša Vukanović, svejedno je. Svima je u političkom genetskom kodu učitan Dodik. I svi ga manje ili više uspješno oponašaju- govorom, mimikom, stavom, nevaspitanjem, reakcijama, ponašanjem...

Imate jednog originalnog Dodika i desetak ili više kloniranih malih Dodika. I pitajte te 'malene Dodike' šta misle o srebreničkom genocidu, šta misle o jedinstvenoj građanskoj i nedjeljivoj Bosni i Hercegovini, pitajte ih šta misle o Crkvi Srbije, o četničkoj kontrarevoluciji u Crnoj Gori, pitajte ih šta misle o zločincu Putinu- svi će vam reći jednako kao i originalni Dodik. Nema tu nikakve razlike.

Dragan Bursać: Kad se sjetite Ahmića, nikad, nikad, nikad nemojte zaboraviti na ovu fotografiju!

Dragan Bursać: Kad se sjetite Ahmića, nikad, nikad, nikad nemojte zaboraviti na ovu fotografiju!

I poslije Dodika-Dodik

Pa je onda zastrašujuće ali iskreno priznati-kad međunarodna zajednica ili biologija učine svoje, jer demokratija i građani neće, na mjesto Dodika će doći novi Dodik. Ili više njih što je još strašnije.

Dodik kaže da je učinio RS mirnom, stabilnom, bez izazova... To je tačno ako ste nekakav putinofil ili ste ruska okupaciona vlast u Donjecku ili Luhansku. Inače, RS je prezadužena crna rupa Evrope, ostrvo putinizma, koje tone u ekonomski raspad. RS-u tako 'stabilnoj', kako reče Dodik, pored njega živog ne treba neprijatelj. Urušava se pod malignim, karcinomskim uticajem dugova, a koje je stvorio baš Milorad Dodik i svita mu ne bi li finansirali svoj preskupi činovnički aparat klimoglavaca, njihovih ljubavnika, ljubavnica, aviona, kamiona, stanova, vila, jahti i ostalog asesoara.

Eto to je samozvano 'nacionalno blago' jednog naroda!

I znate li šta je još strašnije, narod će Dodika voljeti dok ne ostane na goloj ledini. Mislim na narod, jer Dodik neće na golu ledinu-on može samo u kaznenu ustanovu ili negdje u predgrađe Moskve nakon svega.

Bursać: Nekoliko pitanja za Jakova Milatovića, koja će odrediti odnos prema BiH!

Bursać: Nekoliko pitanja za Jakova Milatovića, koja će odrediti odnos prema BiH!

Eto to je legat i naslijeđe Milorada Dodika! To je uništeno i nacionalizmom zaraženo društvo., koje se duboko u ekonomskoj propasti i dalje hrani svojom mržnjom, mržnjom koja onda ždere društvo. I tako začarani krug djeluje!

Paradoksalno, s takvim 'nacionalnim bogatstvom', propast sistema je najbrža i najžešća. Pa srpski narod u BiH od završetka rata na ovamo, nakon ere ratnih zločinaca, nije imao većeg neprijatelja od Milorada Dodika.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/dragan-bursac-dok-dodik-prijeti-ratom-svi-ostali-se-cesljaju/491444?utm_source=Clanak&utm_medium=Embed_Custom naravno, po običaju koju deceniju ili vijek kasnije.

Dragan Bursać: Dok Dodik prijeti ratom, svi ostali se češljaju!

Dragan Bursać: Dok Dodik prijeti ratom, svi ostali se češljaju!

Ali znate, kako ono kaže ratni zločinac Radovan Karadžić, a čega se drži i Milorad Dodik-narod? Ko jebe narod!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije